Panorama Route

De Panorama Route in Zuid-Afrika, langs de Blyde River Canyon in de provincie Mpumalanga is ongetwijfeld een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika. Deze panoramische route loopt door een prachtige ruige bergketen en dit dramatische landschap met haar grote hoogten en diepe dalen, biedt een spectaculair uitzicht en zorgt voor fantastische foto’s (bij helder weer!).

Het is een gebied met leuke plaatsjes als Pilgrim’s Rest, Hazyview, Ohrigstad en Graskop om er maar een paar te noemen. Er zijn tal van activiteiten, u kunt er grotten bezoeken, meer te weten komen over de tijd van de gouddelvers en de tijd van de voortrekkers, maar vooral is het de plaats om u te laten overweldigen door al het natuurlijke schoon dat zich hier voor u openbaart.

De spectaculaire Blyde River Canyon is de derde grootste Canyon in de wereld en heeft een totaal andere aanblik dat de Fish River Canyon in Namibië en de Grand Canyon in Amerika. Hier is de Canyon namelijk gevuld met weelderige begroeiing en er komen ook tal van wilde dieren voor. Daarmee is het dus de grootste met bos en groen begroeide canyon in de wereld. De slingerende weg door dit gebied biedt in elke bocht een fascinerend schouwspel met vaak waanzinnige uitzichten als u over de rand zo’n 800 meter naar beneden kijkt en daar de rivier ziet.

Het Blyde River Canyon Nature reserve heeft tal van prachtige uitkijkpunten. Ten noorden van Graskop vindt u God’s Window vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op het Lowveld. Aan Het begin van de Canyon vindt u de Bourke’s Pot Holes en aan het einde de Three Rondawels ook wel Three sisters genoemd. Vanuit verschillende uitkijk punten heeft u een zicht op de 33 km lange kloof. Een gebied ontstaan door wind, erosie en de samenvloeiing van de rivier de Treur en de Blyde. De rivieren hebben hier tonnen rots verplaatst naar en langs de lowvelds tot aan de Indische oceaan.

Het landschap van het 25.000 hectare grote natuurreservaat is uniek; de flora is weelderig en gevarieerd, iets wat er voor zorgt dat verschillende dieren zich hier ook thuis voelen. U kunt hier de kolonie van de zeldzame kale ibis vinden, maar ook dassies, rietbok, impala, kudu, waterbok, gnoe en zebra. Ook de Samango apen, de bushbabies, bavianen en vervet aapjes slingeren zich door dit prachtige gebied. Rond de rivieren en dammen vindt u watervogels, otters, nijlpaarden en krokodillen.

Andere hoogtepunten tijdens deze Panorama Route zijn de vele prachtige watervallen bij Graskop en Sabie, waaronder de Mac Mac Falls. Bij Graskop kunt u met een glazen ‘lift’ afdalen de kloof in, zo kunt u vanuit een ander perspectief het gebied bekijken.

Toevoegen aan reisplan