Zuid-Afrika Specialist is deelnemer van de SGR voor uw financiële zekerheid. Het SGR nummer van Zuid-Afrika Specialist is 3213.

M.i.v. van 1 februari 2021 voert de SGR een verplichte consumentenbijdrage in van € 5,00 per persoon, per boeking. Wij zullen deze bijdrage aan het SGR moeten afdragen en zullen deze netto aan u doorberekenen. Lees hier meer.

Het zal u maar gebeuren: U heeft een vakantie geboekt en u bent al helemaal in de vakantiestemming. En dan komt de reisorganisatie waar u uw reis heeft geboekt in financiële problemen of gaat zelfs failliet. Weg vakantie! Weg geld! U moet er niet aan denken?
Maar ook als u al op uw vakantiebestemming bent, kan het mis gaan. Zo kunnen bijvoorbeeld uw verblijf of de terugreis niet zijn betaald omdat uw reisorganisatie niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

Indien u uw reis heeft ondergebracht bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, ofwel SGR, loop u geen financiele risico’s. Wel zo’n veilig gevoel. Indien u zelf uw verblijf boekt bij een accommodatie loopt u risico’s. Deze risico’s loopt u niet als u bij Zuid-Afrika Specialist B.V. boekt.

Garantie

In de afgelopen 7 jaar zijn 70.000 mensen gedupeerd geraakt doordat de reisorganisatie waar ze geboekt hadden failliet ging, nadat zij een reis geboekt en betaald hadden. Wanneer gedupeerden bij een SGR-deelnemende reisorganisatie geboekt, werden zij volledig schadeloos gesteld. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) kreeg van 2010-2017 met 70 faillissementen van aangesloten reisorganisaties te maken.

Erik Jan Reuver, directeur SGR; “Deze cijfers laten zien, waarom het van belang is dat mensen hun droomvakantie boeken bij een reisorganisatie die SGR- en ANVR-deelnemer is.

Mensen spreken niet voor niets vaak over hun droomvakantie en als deze vroegtijdig in duigen valt, is het een geruststelling als je op het SGR kunt terugvallen.

SGR staat garant voor door de consument vooruitbetaalde reisgelden. Ook zorgt het SGR er bijvoorbeeld voor, dat als de reiziger op de vakantiebestemming is en de reisorganisatie blijkt niet te hebben betaald voor het verblijf of de terugreis, dit toch alsnog door het SGR geregeld wordt en de reiziger kan genieten op zijn vakantiebestemming.

Uw reisgeld veilig zonder extra kosten

De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of  – indien van toepassing – zorgt er  voor dat uw verblijf of terugreis alsnog wordt betaald.
Dit geldt dus uitsluitend indien u geboekt heeft bij een organisatie die is aangesloten bij de SGR!

Boeken bij een SGR-reisorganisatie kost u bovendien niets extra. Altijd doen dus!

Indien u bij ons een reis boekt die uit verschillende reisonderdelen bestaat is er sprake van een samengestelde reis. Alle bij ons geboekte  reisonderdelen vallen dan onder onze SGR dekking. De dekking geldt ongeacht uw woonplaats of nationaliteit. Hierbij gelden de lokale bepalingen van het land waar u woont. De wettelijke bepalingen kunnen immers per land verschillen. Voor Duitsland is nog een z.g. Sicherungsschein nodig.

Omdat wij deelnemer zijn van de SGR moeten wij aan strenge financiële voorwaarden voldoen. U vindt onze registratie op de website van de SGR onder de naam Zuid-Afrika Specialist (nr 3213).

SGR garantie voor groepen

Bij boekingen voor reizen in groepen is de dekking van de Stichting Garantie van toepassing. U dient dan elke deelnemer door ons te laten factureren en rechtstreeks aan ons te laten betalen. Indien dit niet gebeurt zal de SGR u als reisbureau beschouwen. Omdat u geen SGR deelnemer bent volgens de SGR voorwaarden (dus een NIET SGR reisbureau) heeft u geen recht op een uitkering van de SGR.