Nieuws & Aanbiedingen

Wij worden beoordeeld met een 9.7
 nl en
 nl en
Mijn wensenlijst
Maak een persoonlijke wensenlijst

  U kunt een persoonlijke wensen lijst maken door te klikken op de “toevoegen aan wensenlijst knop” op pagina’s die u aanspreken. Indien gewenst Kunt u deze lijst ook meesturen met een aanvraag/contactformulier zodat wij op basis daarvan uw droomreis kunnen samenstellen.

Opheffing vliegverbod 1 juni

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat het vliegverbod vanaf Zuid-Afrika vanaf vandaag officieel is opgeheven. Eerder waren o.a. alle reizigers met de Nederlandse nationaliteit en/of houders van een geldige Nederlandse verblijfsvergunning al uitgezonderd van het vliegverbod, maar nu dus officieel voor niemand meer van toepassing. Wel wordt Zuid-Afrika nog als ‘oranje’ reisbestemming gezien.

Het aantal nieuwe Covid 19 gevallen per dag is de afgelopen twee weken hoger dan de zeer lage getallen van de voorgaande maanden. Geen reden tot paniek, maar president Ramaphosa heeft wel opgeroepen om de bestaande regels na te komen en de volgende veranderingen afgekondigd:

 • avondklok geldt vanaf 23:00 – 04:00 uur (dit was vanaf 24:00 – 04:00 uur). Dit betekent dat restaurants, bars, sportscholen etc om 22:00 uur moeten sluiten.
 • bijeenkomsten binnenshuis zijn beperkt tot maximaal 100 personen en bijeenkomsten buiten hebben een maximum van 250 personen (afhankelijk van de beschikbare ruimte)

Zuid-Afrika afgeschaald naar level 1!

President Ramaphosa heeft op zondagavond 28 februari 2021 aangekondigd dat het gehele land van ‘level 3’ wordt teruggebracht naar ‘level 1’ vanwege het nog steeds dalende aantal nieuwe Covid-19 patiënten.

Onder level 1 is het wel nog verplicht om een masker te dragen in het openbaar. Ook wordt er nog goed gelet op verscherpte hygienemaatregelen en social distancing.

Veranderingen:

 • De avondklok is nu van toepassing tussen middernacht en 04:00 uur
 • Bijeenkomsten/evenementen in de openlucht kennen een maximum van 250 mensen en bijeenkomsten binnen een maximum van 100 mensen (afhankelijk van de grootte van de plaats waar een evenement plaatsvindt).
 • Alcohol mag weer volgens reguliere openingstijden van drankwinkels verkocht worden zoals voor de pandemie. Er geldt enkel nog een verbod op verkoop van alcohol tijdens de avondklok.
 • Behalve OR Tambo (Johannesburg), King Shaka (Durban) en Cape Town International Airport, zijn nu ook de luchthaven van Lanseria en Kruger Mpumalanga Airport geopend voor internationale vluchten. Deze en andere luchthavens waren al langere tijd geopend voor binnenlandse vluchten. Reizigers moeten een negatieve PCR testuitslag van niet ouder dan 72 uur kunnen laten zien bij binnenkomst in Zuid-Afrika.

Het vaccinatieprogramma is al van start gegaan, waarbij gezondheidswerkers als eerste het vaccin ontvangen.


Landsgrenzen buurlanden Zuid-Afrika weer open!

Vanaf maandag 15 februari zijn 20 landsgrenzen met de buurlanden van Zuid-Afrika weer geopend. Dit volgt na een verdere daling in het aantal nieuwe coronagevallen in de afgelopen weken.

De volgende grensposten zijn volledig heropend:

 • Namibie – Vioolsdrift en Nakop
 • Botswana – Kopfontein, Groblersbrug, Skilpadshek, Ramathbama
 • Lesotho – Maserubridge, Ficksburg, van Rooyensgate, Qachasnek, Caledonspoort, Sanipass
 • eSwatini (Swaziland) – Oshoek, Golela, Jeppes Reef, Mananga, Mahamba
 • Mozambique – Lebombo, Kosibay
 • Zimbabwe – Beitbridge

Bij binnenkomst moeten reizigers een negatieve Corona testuitslag van niet ouder dan 72 uur kunnen laten zien.


Versoepeling coronamaatregelen Zuid-Afrika

Gisteravond, 1 februari 2021, sprak president Ramaphosa de Zuid-Afrikaanse bevolking weer toe. Door de afname in het aantal nieuwe gevallen is er besloten om een aantal coronamaatregelen te versoepelen. De belangrijkste zijn:

 • avondklok geldt nu tussen 23:00-04:00 uur
 • restaurants sluiten om 22:00 en mogen alcoholische drankjes verkopen. Wijnboerderijen zijn geopend en mogen alcohol verkopen en wijnproeverijen aanbieden.
 • Drankwinkels zijn maandag t/m donderdag geopend tussen 10:00 en 18:00 uur. Ook in de supermarkten mag binnen deze tijd alcohol (zoals wijn) verkocht worden.
 • Alle stranden, parken, recreatiegebieden, publieke zwembaden etc zijn geopend.
 • Geloofsbijeenkomsten zijn toegestaan (max. 50 personen binnen en max.100 personen voor bijeenkomsten in de buitenlucht).

Het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes/plekken blijft verplicht als ook het houden van gepaste afstand.

De luchthavens van Johannesburg, Kaapstad en Durban zijn geopend voor internationale vluchten en bezoekers (met negatieve PCR-test). De landsgrenzen met buurlanden zijn gesloten t/m 15 februari, op uitzonderingen na. De verwachting is op dit moment dat de landsgrenzen met buurlanden na deze datum weer open gaan voor toeristen.


update regels in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is  terug op Lockdown Level 3, omdat er een 2e golf van besmettingen is. Deze lockdown duurt tot  15 februari 2021..

Enkele belangrijke regels:

Grote bijeenkomsten zijn niet toegestaan.
De avondklok begint om 21.00 uur en eindigt om 05.00 uur. Restaurants moeten om 20.00 uur sluiten.

Het is verplicht een gezichtsmasker te dragen in publieke ruimtes.
Het is verboden om alcohol te kopen in winkels en wijnestates. Ook wine tasting is niet toegestaan.
Alle stranden, dammen, meren, rivieren, publieke parken en publieke zwembaden zijn gesloten.
Botanische tuinen, nationale parken en andere parken zijn beperkt toegankelijk en onder bepaalde voorwaarden.
De 20 landsgrenzen zijn gesloten
.|
Internationale reizen naar Zuid-Afrika zijn nog mogelijk. Binnenkomst via Johannesburg, Kaapstad of Durban is toegestaan. Er is een negatieve Covid 19 test vereist niet ouder dan 72 uur voor de reisdatum.
Reizigers uit Engeland, Israël en Saoedi Arabië worden niet toegestaan.
I


update 22 december 2020

Reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn weer welkom in Nederland na het tonen van een negatieve coronatest, laat minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) dinsdag weten. Wel moeten de reizigers bij terugkeer tien dagen in quarantaine.


Reisadvies

21 december 2020: actueel reisadvies ivm corona variant in Zuid-Afrika

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/zuid-afrika/reizen/reisadvies


kinderen onder de 5 jaar: geen covid test

Na een lange en strenge lockdown heeft Zuid-Afrika de grenzen weer geopend en verwelkomt opnieuw reizigers uit alle landen.

Deze aankondiging is geweldig nieuws voor degenen die hopen te ontsnappen aan de winter in Europa en willen genieten van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft. We verwelkomen het versoepelen van de reisbeperkingen en kijken ernaar uit internationale bezoekers op een veilige manier te verwelkomen. Reizigers zullen zich echter nog steeds aan de volgende strenge veiligheidsmaatregelen moeten houden:

 • Alle reizigers zullen een negatieve COVID PCR-testuitslag moeten laten zien dat niet ouder is dan 72 uur na vertrek, kinderen onder de 5 jaar zijn hiervan uitgesloten;
 • Reizigers zullen in Zuid-Afrika moeten voldoen aan lokale gezondheidsprotocollen;
 • Als een reiziger symptomen vertoont, moet hij of zij op eigen kosten in verplichte quarantaine gaan.

De Zuid-Afrikaanse overheid adviseert om de Covid Alert South Africa App te downloaden zodra je het land binnenkomt (op de internationale luchthavens heb je altijd gratis WiFi), zodat reizigers op de hoogte kunnen worden gebracht als ze zijn blootgesteld aan het virus, of het nu in een taxi, een winkelcentrum of ergens anders is. Dat doet de app zonder je locatie of persoonlijke informatie te delen. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play en Apple Store.

Belangrijke links:

Nederlands reisadvies voor Zuid-Afrika

Reisadvies COVID van de Zuid-Afrikaanse overheid

We kunnen niet wachten om je weer welkom te heten in het prachtige Zuid-Afrika! #OntmoetZuidAfrika 🐘🐆🐧🦏


Update 3 december 2020

Na een lange en strenge lockdown heeft Zuid-Afrika  zoals velen van u al weten de grenzen weer geopend en worden reizigers uit alle lande weer verwelkomt.

Deze aankondiging is geweldig nieuws voor degenen die hopen te ontsnappen aan de winter in Europa en willen genieten van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft. We zijn blij met het versoepelen van de reisbeperkingen en kijken ernaar uit internationale bezoekers op een veilige manier te verwelkomen. Reizigers zullen zich echter nog steeds aan de volgende strenge veiligheidsmaatregelen moeten houden:

 • Alle reizigers zullen een negatieve COVID PCR-testuitslag moeten laten zien dat niet ouder is dan 72 uur na vertrek;
 • Reizigers zullen in Zuid-Afrika moeten voldoen aan lokale gezondheidsprotocollen;
 • Als een reiziger symptomen vertoont, moet hij of zij op eigen kosten in verplichte quarantaine gaan.

De volgende beperkingen en maatregelen blijven in Zuid-Afrika van kracht om de verspreiding van het virus in Zuid-Afrika te voorkomen:

  • Het aantal toegestane personen in een openbare ruimte blijft beperkt tot 50% van de normale capaciteit;
  • Bijeenkomsten zijn beperkt tot 250 mensen binnenshuis en 500 mensen buitenshuis;
  • Iedereen is verplicht om altijd maskers te dragen en sociale afstand in het openbaar te hanteren en regelmatig te ontsmetten;
  • De avondklok blijft van kracht van 00:00 uur tot 04:00 uur.

De Zuid-Afrikaanse overheid adviseert om de Covid Alert South Africa App te downloaden zodra u het land binnenkomt (op de internationale luchthavens heeft u altijd gratis WiFi), zodat reizigers op de hoogte kunnen worden gebracht als ze zijn blootgesteld aan het virus, of het nu in een taxi, een winkelcentrum of ergens anders is. Dat doet de app zonder uw locatie of persoonlijke informatie te delen. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play en Apple Store.

 

Grenzen open van Zuidelijke Afrika

Botswana

Botswana is op 9 november van start gegaan met het heropenen van de internationale grenzen. Er kan gevlogen worden op Sir Seretsma Khama International airport in Gabarone , op Maun en Kasane international airports. De grenzen zijn dus open voor internationale reizigers.

Voorschriften:
– u dient een geldige negatieve Covid 19 PCR test te kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
– u krijgt bij aankomst een gezondheids check op Covid 19 symptomen.

Indien u symptomen heeft wordt u verzocht een nieuwe PCR test te ondergaan en zo nodig dient u in quarantaine te gaan  gedurende 14 dagen.

Namibie

Namibia  heeft sinds 1 september 2020 nieuwe protocols in zake toerisme. Heropening van Hosea Kutako International airport in Windhoek voor alle internationale reizigers.

Voorschriften

– u dient een geldige negatieve Covid 19 PCR test te kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
– u krijgt bij aankomst een gezondheids check op Covid 19 symptomen en temperatuur meting
– u dient een volledig reisprogramma met overnachtingen te laten zien.
– quarantaine niet verplicht indien PCR test niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, anders is een quarantaine van 7 dagen vereist.

Alle landen zijn welkom in Namibie.

Travellers must present a negative Covid-test, not older than 72 hours upon arrival.
Travellers must present a filled out MINISTRY OF HEALTH AND SOCIAL SERVICES COVID-19 SURVEILLANCE FORM along with a full travel plan on arrival. The booked accommodation must approved by the MoHSS.
Travellers must have Travel insurance that cover medical cost including covid-19 medical costs.

 

Zimbabwe

Zimbabwe’s internationale luchthavens zijn open sinds 1 oktober open voor alle landen. Landsgrenzen zijn tot nader order gesloten..

Voorschriften:
– u dient een geldige negatieve Covid 19 PCR test te kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek.
– u krijgt bij aankomst een gezondheids check op Covid 19 symptomen en temperatuurmeting.
– social distancing, hand sanitizer en het dragen van mondmaskers zijn verplicht..

Quarantaine wordt gevraagd indien reiziger symptomen heeft of geen negatieve Covid 19 PCR test bij aankomst. 7 Dagen in toegewezen isolatie en daarna 7 dagen in zelf isolatie.  Een fee van 60 dollar per persoon wordt geheven bij binnenkomst.

 • All travellers to Zimbabwe are required to undertake temperature-testing, sanitisation, and to wear a facemask.
 • All travellers will be required to present a negative COVID-19 PCR test certificate, obtained from a recognised facility within 48 hours of departure for Zimbabwe and 72 hours for South Africa.
Also, note that testing facilities are available at VFA Airport.

Zambia

Zambia is geopend voor internationaal toerisme.  Er wordt  op beperkte data gevlogen.

Voorschriften:
– gezondheidscheck en Covid 19 protocols bij aankomst.
– u dient een negatieve Covid 19 PCR test te tonen bij binnenkomst,  afgegeven binnen 14 dagen van aankomst in Zambia
– social distancing, mondmasker dragen, persoonlijke hygiëne regels.
– bij vertrek ook weer negatieve Covid 19 test tonen.
– bij symptomen van Covid 19 quarantaine van 14 dagen.

Mozambique

Mozambique’s luchthavens zijn  geopend voor internationaal toerisme. Landen die toegestaan zijn: Portugal, Turkey, Qatar, Ethiopia, Kenya en Zuid-Afrika. De landsgrenzen zijn voor alle self drive reizigers open.

Voorschriften:

 • tonen van een negatieve Covid 19 PCR test afgegeven in land van herkomst niet ouder dan 72 uur voor vertrek.
 • gezondheidstest bij aankomst en temperatuurmeting

Zuid-Afrika open voor alle landen

Welkom in Zuid-Afrika!  Vanaf nu  open voor alle landen!

Wij zijn blij u te kunnen melden dat President Cyril Ramaphosa de grenzen open heeft gesteld voor alle landen.
Een negatief test resultaat voor Covid 19 niet ouder dan 72 uur voor vertrek dient te worden getoond.
De gezondheids en hygiene protocols worden nauwkeurig in de gaten gehouden in het land.

 • All international travel is able to resume immediately subject to the traveller providing a valid certificate of a negative test which was obtained not more than 72 hours before the date of travel.
 • In the event of the traveller’s failure to submit a certificate of proof of a negative test, the traveler will be required to quarantine him or herself at his or her own cost.
 • International travel remains restricted to the following airports:

Or Tambo International Airport
Cape Town International Airport
King Shaka International Airport

 

Wij kijken  er naar uit onze gasten weer te ontvangen in ons mooie Zuid-Afrika!

 


Zuid-Afrika open voor alle nationaliteiten

INTERNATIONAL TRAVEL OPENS TO ALL COUNTRIES  TRAVELLING INTO SOUTH AFRICA
South African President, Cyril Ramaphosa, announced last night in his State of the Nation Address that the restrictions for travellers from ‘high risk’ countries, based on a previous risk strategy, will fall away and international travel will open to all countries.Key factors of the President’s speech include:

 • All International travel will resume subject to stringent health protocols.
 • On arrival, travellers will need to present a negative COVID-19 test result not older than 72 hours from time of departure.
 • Where necessary, travellers will need to enter mandatory quarantine facilities at their own cost.
 • International travel is restricted to OR Tambo International Airport, King Shaka International Airport and Cape Town International Airport.
 • The 18 land borders that were partially operational, will be fully operational.