Visum Zuid-Afrika

Een visum is voor Nederlanders en Belgen gratis verkrijgbaar bij de grens en is geldig voor verblijf korter dan 90 dagen (toeristenvisum). U krijgt bij de douane of bij de paspoortcontrole op het vliegveld een sticker (of stempel) in het paspoort, deze is bijna een halve pagina groot en er moet dus ruimte voor zijn. Het paspoort dient ten minste over twee lege pagina’s te beschikken. Het paspoort moet nog tenminste 30 dagen geldig zijn na terugkomst in uw eigen land. Verder moet u een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

Bij een verblijf in Zuid-Afrika langer dan drie maanden raden wij u aan contact met ons op te nemen over de actuele stand van zaken.

Alle kinderen dienen een eigen reisdocument/paspoort te hebben om Zuid-Afrika binnen te komen. Bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders is niet voldoende!

Op 11 november 2019 werd bekend gemaakt dat minderjarigen die naar Zuid-Afrika reizen, slechts in het bezit hoeven te zijn van een geldig paspoort. De regels m.b.t. het kunnen tonen van een originele geboorteakte en eventuele toestemmingsbrieven, zijn komen te vervallen. Dit maakt reizen naar Zuid-Afrika met uw kinderen een stuk makkelijker!

Meer informatie kunt u opvragen bij de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag.

Toevoegen aan reisplan