Voorstel aanvragen

‘Glamping’ in Botswana

v.a. 2833/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

De komende 9 dagen gaat u op safari in Botswana. U gaat kamperen, maar dan net even anders! Het camp wordt op iedere bestemming voor u opgezet. U slaapt in een 3×3 m dome tent met echte bedden, bedlinnen, een nachtkastje met een lampje, uw eigen ‘bush douche’ en een chemisch toilet. Wanneer u vertrekt, wordt het camp weer voor u afgebroken. U hoeft zelf dus nergens aan te denken. De spanning en de charme van het wildkamperen, maar comfortabel als overnachten in een lodge of tented camp.

Specificaties

7060
v.a.€ 2833/ per persoon
9 dagen
Botswana
Maun
Kasane
 • Vlucht Maun luchthaven - Xakanaxa Airstrip
 • Vervoer per 4x4 safarivoertuig
 • Overnachtingen in een mobile camp in 3x3m dome tenten met bedden, bedlinnen, handdoek, nachtkastje met lampje en een eigen badkamer met bush douche en chemisch toilet
 • Begeleiding door een professionele gids, chef, ober en safari crew
 • Game-drives en activiteiten volgens programma
 • Maaltijden volgens programma en drankjes (water, frisdrank, thee, koffie, lokale wijnen en bier)
 • Transfer naar de luchthaven van Livingstone of Victoria Falls
 • Internationale vluchten en visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Optionele verlenging in Livingstone, Zambia of Victoria Falls, Zimbabwe
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • USD 30 p.p. (niveau 2020) Botswana Tourism Levy, bij aankomst te betalen. U kunt cash of met creditcard betalen
4x4 safarivoertuig met gids
Vol pension inclusief activiteiten
Camping
Comfort
Ja
Bagage restricties: Maximaal 20 kilo baggage (inclusief handbagage) in zachte reistas/rugzak. Geen harde koffers in verband met de beperkte opbergruimte. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.
Dagprogramma
Reisschema -

Het reisschema zoals hieronder vermeld gaat uit van het programma van 2020. Reist u in 2021 dan kan het programma enigszins afwijken.

O = ontbijt, L = lunch en D = diner

Dag 1: Maun – Xakanaxa, Okavango Delta (D)
U wordt op de luchthaven van Maun begeleidt naar het vliegtuigje dat u diep de delta in zal vliegen. Geniet van deze korte vlucht, want het uitzicht over de delta is adembenemend! Wellicht spot u uw eerste olifanten vanuit de lucht.

Na aankomst op de Xakanaxa airstrip, wordt u verwelkomd door uw gids en rijdt u naar uw camp. Hier arriveert u aan het einde van de middag. Het camp is al voor u opgezet! De spanning van wildkamperen met het gemak van een lodge. Nadat u zich heeft opgefrist, kunt u van het diner genieten in de “restaurant” tent.

Dag 2: Xakanaxa & Moremi Game Reserve (O, L, D)
Vroeg in de ochtend wordt u gewekt en kunt even genieten van een kop koffie of thee. Hierna gaat u gelijk op game-drive. Met name de vroege ochtend en namiddag zijn goede tijden om op game-drive te gaan. Het wild is dan het meest actief. De gehele ochtend gaat u op pad. Grote kans dat u enorme kuddes olifanten ziet, maar Moremi staat ook bekend om de wilde honden, leeuwen, luipaarden en cheeta’s.

Om 11 uur keert u terug naar het camp en geniet u van een heerlijke brunch. Daarna is het tijd voor een douche en heeft u de gelegenheid om te relaxen in het camp. In de middag maakt u wederom een game-drive. U stapt tevens aan boord van een motorboot en vaart  over de Xakanaxa lagoon of de Mboma waterways. Eenmaal terug in het camp geniet u van een drankje bij het kampvuur, waarna het tijd is voor het diner.

Dag 3-4: Xakanaxa – Khwai (O, L, D)
Tijd om Xakanaxa te verlaten en naar Khwai te rijden. Uw camp is wederom voor u opgezet. Het is ‘maar’ 50 km rijden vandaag, maar u doet hier zeker 4 uur over. Onderweg naar het volgende camp geniet u namelijk van een game-drive!

Op dag 4 staan er in de ochtend en namiddag game-drives op het programma. Tijdens de hitte van de dag kunt u relaxen in het camp en genieten van de geluiden van de bush.

Dag 5-6: Khwai – Savuti (O, L, D)
Na een laatste vroege ochtend game-drive is het tijd om afscheid te nemen van Khwai. U verlaat Moremi en rijdt in noordelijke richting, dwars door de bush, naar Savuti. In de zomermaanden (onze wintermaanden), heeft u een hele grote kans om hier de migratie van zo’n 20.000 zebra’s te aanschouwen. De zebra’s migreren van het noordelijke deel van Chobe via Savuti en Mababe naar de Makgadigadi Pans. Een bijzonder schouwspel!

Het Savuti moeras en kanaal waren sinds 1980 opgedroogd. In 2009 is deze voor het eerst weer gevuld met regenwater. Vandaag de dag is het half gevuld met water wat enorme hoeveelheden wild en vogels aantrekt!

Op dag 6 gaat u in de vroege ochtend weer op pad voor een game-drive en gaat u op zoek naar de roofdieren van Savuti. Savuti is al 25 jaar een vaste  spot voor documentaire makers en niet zonder reden! Er leven hier heel vele roofdieren. Ook is hier nog een kleine hoeveelheid rotstekeningen te vinden.

U keert terug naar het camp en heeft tijd om te relaxen. Aan het einde van de middag gaat u weer op game-drive in dit safari paradijs.

Dag 7-8: Savuti – Chobe National Park (O, L, D)
Na het ontbijt wordt het camp afgebroken en vertrekt u naar uw laatste bestemming van deze reis: Chobe National Park. U kampeert hier bij de rivier. U zult  zeker grote kuddes olifanten zien, waar Chobe zo bekend om is. De Chobe rivier is sowieso één van de beste plekken om wild te spotten.

In de namiddag komen de kuddes olifanten en buffels naar de rivier om hun dorst te lessen, zich te wassen en te spelen! De verschillende olifanten families geven elkaar de tijd in de rivier en wachten netjes op elkaar. Geweldig om te aanschouwen! Maar ook vele antilopesoorten kunnen hier makkelijk worden gezien. En de vogelliefhebber zal hier ook zeker aan zijn trekken komen.

Op dag 8 maakt u in de middag een bootcruise op de rivier en kunt het wild vanaf het water bekijken.

Dag 9: Chobe National Park – Livingstone/Victoria Falls (O)
Na een rustige start van de dag wordt het camp voor de laatste keer opgebroken en ingepakt. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Livingstone in Zambia of Victoria Falls in Zimbabwe gebracht. Wij raden u aan om er een mooi verblijf bij de majestueuze Victoria Falls aan vast te plakken. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

Vertrekdata -
Algemene informatie -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *