Prince Albert

Een dorp in de Karoo onstaan in 1762 als Albertsburg en in 1845 is de naam gewijzigd in Prince Albert, naar Prins Albert van Saxe-Coburg. Het dorp is net een klein openlucht museum met tal van goed bewaard gebleven of prachtig gerestaureerde Kaap-Hollandse, Karoo stijl en Victoriaanse huizen. Negentien van deze huizen zijn inmiddels een nationaal monument.

Het gezonde klimaat in Prince Albert is met hoge temperaturen (gemiddeld 34°) in de zomer en comfortabel en zonnig in de winter (gemiddeld 17°), erg aangenaam. In de winter kunnen tijdens koude nachten de temperaturen zomaar dalen rond het vriespunt.

Naast de prachtige omgeving, de heldere sterrenhemel zoals die alleen in de Karoo te zien is, zijn er tal van andere bezienswaardigheden. U kunt hier boerderijen bezoeken waar olijven of fruit verbouwd worden. Schapenboeren zorgen hier voor prachtig mohair wat over de hele wereld terug gevonden word in prachtige shawls en dekentjes.

Op vakantie in Prince Albert betekent genieten van de gastvrijheid, de rust, het weidse landschap en prachtige avonden onder de sterren. Heerlijke maaltijden van Karoo lam en lokale kazen met vers of gedroogd fruit zullen bijdragen aan de bijzondere herinneringen aan dit serene dorp, omgeven door fascinerende flora en fauna.

Als u hier bent, gaat u vast en zeker de mooie omgeving ontdekken. Maak een tocht door de Swartbergen met haar waanzinnige bergpas en Gamkaskloof vanwaar u in ‘The Hell’ belandt. Neem een koele duik in één van de rotsmeertjes onder een waterval aan de Meiringspoort. Mountainbiken, hiken, vogelspotten en botanische excursies zijn er voor de liefhebbers van deze activiteiten volop.

Liefhebbers van architectuur gaan op wandeltocht door het dorp (kan met gids) en nemen zo nu en dan plaats op een terrasje om u te verbazen over de schoonheid van bouwstijlen, de gastvrijheid van de mensen en plaatselijke delicatessen. Bezoek het Fransie Pienaar museum of ga voor een tractortocht naar een olijfboerderij.

De “Koppie Trail” is een wandeling buiten het stadje en dan maakt u kennis met zo’n 100 verschillende planten en ontdekt u wellicht fossielen. Op twee uur rijden ligt Oudtshoorn waar de cango caves een bezoek meer dan waard zijn.

Toevoegen aan reisplan