Robertson

Robertson: “Een kleine plaats met een groot hart”, waar u het hele jaar door warm welkom geheten wordt en waar het ene wijnfestival opgevolgd wordt door het andere. Hier wacht het rustig sluimerende dorp op bezoekers die zich verbazen over de onstuimige bloei van de jacaranda’s en rozen. Die op hun beurt weer afgewisseld worden door gele en rode canna’s en felgekleurde bougainvilles. Hier vindt u 150 jaar historie terug in Victoriaanse huizen.

Robertson is gelegen op 1,5 uur rijden van Kaapstad, in het dal van de Breede Rivier en in de schaduw van de Langeberg mountains. Het ligt aan het begin van de “Route 62” met haar prachtige bergpassen.

Robertson is bekend om haar gedroogde fruit, zoete dessertwijnen en brandewijnen, maar ook haar Chardonnay’s genieten een goede reputatie. Het is de plek voor Farm stalls (boerderij kraampjes langs de weg) met verse producten zoals: olijfolie, gedroogd fruit, vers gebakken broden en huisgemaakte jam. Elke  tweede zaterdag van de maand kunt u er naar de markt voor nog meer verse producten.

Het hele jaar door zijn er wijnfestivals te beginnen in februari met het Hands on Harvest festival. In juni het Wacky Wine weekend en in augustus Robertson Slow. Vervolgens in september het Wine Valley festival en in oktober Wine on the River. Niet getreurd als u het wijnfestival mist, want wijnproeven kunt u op tal van wijnboerderijen. Lunchen en dineren kan bij restaurants met een mooi uitzicht of in historische hotels.

Indien u iets actiefs wilt doen dan zijn er mogelijkheden voor golfen, paardrijden, wandelen en kanovaren.

Toevoegen aan reisplan