Fish Hoek

Fish hoek is een kustplaatsje gelegen aan False Bay, aan de oostelijke zijde van de Cape Peninsula en de monding van de Silvermine rivier. Een plaatsje wat door de jaren heen niets van zijn oorspronkelijke uitstraling verloren heeft.

De grootste aantrekkingskracht van het dorp is het prachtige uitzicht op de baai en het lange witte strand wat uitnodigt tot zwemmen, snorkelen, zonnebaden en surfen. En in het voorjaar is het een goede plaats om de Southern Whale walvissen met hun kalveren voorbij te zien zwemmen.

Verder trekt de prachtige Clovelly Golfcourse ook aardig wat mensen. Naast het lopen van 18 holes die de glooiing van de duinen volgen, heeft u vanuit hier een prachtig uitzicht over False Bay. De golfcourse is gelegen in het natuurgebied ‘Silvermine Valley’ en uitgeroepen tot 1 van de meest fantastische greens!

Fishhoek ligt dichtbij de wereldberoemde pinguinkolonie van Boulders Beach, gelegen net onder Simons Town. In het centrum van Fishhoek is een klein museum waar wat oudheden te zien zijn gerelateerd aan de Fishhoekman, wat verwijst naar de prehistorische tijd. Vanuit het museum kunt u begeleide wandelingen boeken naar Peer’s Cave, de grot waar de schedel van de Fishhoekman die hier zo’n 12.000 jaar geleden leefde, gevonden werd.

En natuurlijk zijn ook hier tal van wandel- en hikingroutes door de prachtige natuur. Tal van vogels en de beschermde luipaard-pad houden zich hier op. De Jagers walk is slechts 1 van die prachtige wandeltochten.

Actieve en avontuurlijke excursies die u vanuit hier kunt ondernemen zijn; abseilen, rotsklimmen en shark-cage duiken. Of ga de baai op met één van de vele vissersboten. Kaapstad, Constantia, Kommetjie, Muizenberg , Kalkbay en de Chapman’s Peak zijn allen ‘Just around the Corner”!

Toevoegen aan reisplan