Lambert’s Bay

Lambert’s Bay is de ‘place to be’ aan de West-Coast. Gelegen op zo’n 2,5 uur rijden van Kaapstad vindt u deze Diamant aan de kust en het Mekka van de Kreeft in Zuid-Afrika.

Lambert’s Bay met haar karakteristieke haventje, de lange witte stranden en het uitbundige zeeleven wat zich in de koele wateren van de Atlantische oceaan afspeelt, zijn de publiekstrekkers van Lambert’s Bay. Vooral als hier hele scholen snoek een paar maal per jaar voorbij zwemmen, is er veel drukte op het water. Boten en vogels deinen dan op de golven, terwijl er anders natuurlijk ook druk gesurft of gewoon heerlijk geluierd wordt in de zon. Wilt u gaan zeevissen of kreeftvissen (nov-april), haal dan wel even op het postkantoor een visvergunning!

Dit diamantje aan de zee begon ooit als een klein vissersdorpje, maar is nu één van Zuid-Afrika’s top attracties aan de Westkust. Dat is zeker ook te wijten aan het uitbundige vogelleven zoals de Jan van Gents en de Aalscholvers. Daarnaast is dit de plek voor walvissen, zeehonden en dolfijnen, want zij worden hier met enige regelmaat gespot. Er zijn verschillende boottrips te doen en de ochtend boottrips geven vaak de meeste kans op het spotten van Heaviside’s dolfijnen. Southern right whales en de Dusky dolfijn spot u hier in het seizoen tussen augustus en november.

Lambert’s Bay is ook een heerlijke plek om te verblijven tijdens het Wild Flower seizoen (in de maanden augustus-september). Op steenworp afstand zijn tal van routes te rijden die u langs de prachtige wilde veldbloemen zullen brengen. Bezoek dan ook plaatsen als Clanwilliam, Van Rhynsdorp en Namaqualand. Tijdens een warme zonnige dag is de omgeving een lust voor het oog en wat is dan heerlijker om aan het einde van de dag de zon zien onder gaan in de zee, genietend van een vis of kreeft braai…

Lambert’s Bay heeft het Sandveld Museum waar u meer te weten kunt komen over de berg- en luipaard schildpad, die hier ook een paradijsje op aarde hebben gevonden. En ook bij de dichtbij gelegen boerderij Wadrift zal uw honger naar geschiedenis gestild worden. Verder vindt u er winkeltjes, galeries, farmstalletjes en restaurantjes, want strandleven maakt hongerig. Het is de plaats om seafood te eten en als u hier bent, zult u wel begrijpen waarom, verser kan echt niet!

Pret met de hele familie heeft u zeker als u er met Quadbikes op uit gaat. En wat te denken van een 4×4 trip door de duinen, hier is wel wat chauffeurs talent voor nodig! Voor een trip door de duinen heeft u overigens wel een vergunning nodig. U kunt ook een micro light flight over het strand maken of gaan sandboarden in de woestijnachtige duinen.

De meest populaire dagtocht is waarschijnlijk die naar Bird Island waar zich de grootste kolonie Cape Gannet birds bevindt, maar ook aalscholvers, meeuwen, pinguïns en zeerobben voelen zich thuis tussen de inmiddels meer dan 25.000 blauwogige Cape Gannets. Het is één van slechts zes plaatsen ter wereld waar de vogels broedden en de enige die eenvoudig voor publiek bereikbaar is.

Na de winterregen komen niet alleen de wilde bloemen tapijten tevoorschijn maar kunt u ook de Flamingo’s zien aan de mond van de Jakkals River. Een echte vogelliefhebber bezoekt ook het Panorama park en de Verlorenvlei (±25 km), dichtbij Elands Bay.

Toevoegen aan reisplan