Noordhoek

Noordhoek is gelegen aan de westzijde van de Cape Peninsula in de Westkaap provincie. Een rustig kustplaatsje net onder Kaapstad met landelijke uitstraling. Prachtig gelegen aan de voet van de Chapman’s Peak en met haar witte uitgestrekte stranden een heerlijke vakantieplek.

Het is het land van de grote vogels als de Black Eagle, de Verreaux Eagle en de Fish Eagle op zoek naar klein wild als guinea fowls en meerkatten.

Noordhoek is ingesloten tussen Wetlands, de zee en de majeusteuze bergen en bereikbaar via de prachtige spectaculaire autoroute over de Chapman’s Peak. De Cape Point route heeft ook een grote aantrekkingskracht op fietsers en mountainbikers, deze kustroute is avontuurlijk en heeft adembenemende uitzichten. De imposante negen kilometer lange Chapman’s Peak met haar 114 bochten is één van ’s werelds mooiste autoroutes. Het heeft tal van picknick plaatsen waar u ongestoord van deze schoonheid kunt genieten.

Noordhoek leent zich dus geweldig voor allerlei activiteiten aan de kust. Ga er surfen, kitesurfen, wandelen, paardrijden, loop naar het Kakapo scheepswrak wat hier in 1900 vastliep en geniet van heerlijke sundowners zoals een heerlijk flesje Sauvignon Blanc van de plaatselijke wijnestate!

Cape Point Vineyard is natuurlijk ook leuk om naar toe te gaan voor picknick met wijn of geniet er van een kaasplateau en naast Sauvignon Blanc zijn er ook andere heerlijke wijnen te proeven.

Wat is er mooier dan in het voorjaar vanaf het strand de dolfijnen en walvissen gade te slaan en via het 8 kilometer lange strand wandelt u zo naar het volgende dorp: Kommetjie. Vergeet daarnaast niet om naar de prachtige flora van deze streek te kijken. Het bijzondere Milkwood Forest heeft naast haar attractrieve waarde ook een grote aantrekkingskracht op vogels, muizen en baboons. Deze beschermde bomen, voorzien de dieren van fruit en geven daarnaast ook een melkachtige latex die gebruikt wordt in traditionele medicatie.

Noordhoek Farm Village is de plek om de inwendige mens te voorzien van allerlei heerlijkheden die hier verkrijgbaar zijn in een prettige atmosfeer of om wat te winkelen op zoek naar een leuke souvenir of t-shirt met grappige tekst.

Net buiten het dorp ligt het Silvermine Reserve waar u kunt wandelen of mountainbiken tussen het prachtige altijd groene fynbos. Hier ligt ook de formidabele Westlake golfcourse.

Hout Baai, Kommetjie, Scarborough en Fish Hoek zijn ‘just around the corner’.

Toevoegen aan reisplan