Jeffrey’s Bay

Jeffrey’s Bay is gelegen aan de Garden Route in de provincie Oost Kaap zo’n 70 kilometer ten westen van Port Elizabeth. Het heeft uitzicht op de St. Francis Bay met het warme water van de Indische Oceaan, wat maakt dat Jeffrey’s Bay een geweldige vakantieplaats is.

Ooit behoorde dit gebied toe aan de San, later de Khoi-San mensen en omdat ze veel over het strand zwierven werden ze bekend onder de naam “Strandlopers”. In het gebied kunt u nog wat San rotstekeningen terug vinden.

Surfers vanuit de hele wereld komen hier samen om te genieten van zon, zee, gouden stranden en de legendarische golven. Het is één van de beste surflocaties ter wereld en jaarlijks vindt hier de Internationale Billabong surf competitie plaats.

Voor beginnende (kite)surfers is dit ook een goede plaats, naast golven en wind zijn er ook tal van instructeurs die u de fijne kneepjes zullen bijbrengen. En daar waar prachtige golven zijn, helder water en een heerlijke temperatuur, daar zullen ook dolfijnen zich heel goed thuis voelen.

Maar naast al het surfgebeuren zijn er natuurlijk ook andere wateractiviteiten of u kunt wandelen langs Dolphin Beach op zoek naar prachtige schelpen. Dit strand heeft een blauwe vlag status en dat betekent dat het schoon en veilig is en aangeraden wordt voor families. Zwemmen en zonnebaden onder de Zuid-Afrikaanse zon, wat is er heerlijker!

Tussen juni en december is het de plaats om de Southern Right Whale en de Humpback walvissen voorbij te zien zwemmen op weg naar warmere wateren. Een enkele keer worden Orca’s en Bryde’s Whales gezien maar dat is een uitzondering. De Bottle nose en Humpback dolfijnen zijn hier het gehele jaar door vaak geziene gasten.

Het heerlijke klimaat, de zee, duinen, bushveld en bossen zorgen voor een vogelrijk leven in en om Jeffrey’s Bay en er worden 450 verschillende soorten gevederde vrienden aangetroffen.

In en om Jeffreys Baai, aan beide zijden van de rivier, zijn een aantal beschermde natuurgebieden gelegen; het Kabeljous en Seekoei Estuaria en het Noorsekloof natuurreservaat. Dus ook als u niet van surfen houdt, geniet u hier van spetterende natuur.

Het dorp biedt tal van restaurantjes van ’take-away’ tot chique, er zijn koffietentjes en winkeltjes en schooltjes waar u instructeurs kunt vinden voor duiken, surfen en sandboarden en natuurlijk vindt u er surf-shops! U zult begrijpen dat met name in de zomer dit een levendig dorp is en in de wintermaanden erg rustig.

Jaarlijks is er een Schelpen festival maar mocht u niet in die periode hier zijn dan kunt u een bezoek brengen aan het Schelpenmuseum. Er is ook een surfmuseum, want daar waar het een waar surfersparadijs is, mag zoiets niet ontbreken. Hier vindt u geschiedenis over deze immens populaire sport.

Een andere populaire sport is golf en ook de liefhebber van deze sport komt hier aan zijn trekken. In Jeffrey’s Bay zelf vindt u de 9 holes Jeffrey’s Bay Golf Club, maar wilt u meer spelen op verschillende banen dan kunt u uitwijken naar 2 golfcourses in St Francis Bay en 5 golfcourses in Port Elizabeth.

Jeffrey’s Bay is ook de doorgangs weg naar het Tsitsikamma park en de prachtige Garden Route, het ligt dichtbij Port Elizabeth -als u even de stad in wil- en mocht u graag de Big Five of beter nog de Big 7 zien dan zit u op steenworp afstand van Addo Elephant National Park

 

Toevoegen aan reisplan