Dullstroom

Dullstroom in de provincie Mpumalanga is Zuid-Afrika’s vliegvis plaats bij uitstek. Dullstroom is hoog gelegen, wel 2100 meter boven de zeespiegel en daarmee het hoogst gelegen dorp van Zuid-Afrika. Geografisch gezien ligt het tussen Johannesburg en het Kruger National Park wat het een perfecte plek maakt voor een tussenstop op weg naar de Big Five. Gelegen in de Highlands Meander – een prachtig stukje Mpumalanga – , waar de heldere bergriviertjes stromen naar meertjes in het vlakke land.

Naast vliegvissen is het ook een plaats voor stil water en rivier vissen. Veel boerderijen beschikken over waterdammen en hier kunt u naar hartenlust vissen op regenboog en bruine forel, zorg er wel voor dat u een een visvergunning heeft! (verkrijgbaar bij lokale postkantoren)

Hier vindt u als enige plek in Zuid-Afrika alle drie de Kraanvogels nog: de Blue Crane, de Wattled Crane en de Crowned Crane. De Wattled Crane is een zeer zeldzaam geziene vogel in Zuid-Afrika en helaas met uitsterven bedreigd.

De omgeving van Dullstroom is er één die vraagt om er op uit te gaan. U kunt naar de watervallen wandelen, mountainbiken of paardrijden om daar heerlijk midden in het watergeruis te gaan picknicken. Onderweg genietend van de uitbundig bloeiende wilde bloemen en mogelijk een glimp opvangend van wegspringend klein wild. Of boek een ballonvaart en bekijk de omgeving vanuit een ander perspectief.

Dullstroom heeft een roofvogel opvangcentrum en hier worden dagelijks roofvogelshows gehouden (10:30 en 14:30 uur). Bij dit centrum worden roofvogels en uilen gerehabiliteerd en weer losgelaten in het wild zodra dat kan. Bent u in de omgeving? Dan mag een bezoekje aan dit centrum eigenlijk niet ontbreken!

Dullstroom is een rustig plaatsje, maar dat is wel anders geweest. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis dan zult u uitvinden dat Dullstroom ooit een belangrijke strategische plaats was in de Anglo-Boere oorlog. Er zijn historische stadswandelingen die u langs alle belangrijke punten en bezienswaardigheden uit die tijd voeren.

Toevoegen aan reisplan