Sea Point

Sea Point is één van de voorsteden van Kaapstad en beslaat een dunne strook grond tussen Lion’s Head/Signal Hill en de Atlantische Oceaan op slechts een paar kilometer ten westen van het Central Business District (CBD) van Kaapstad. Het is een dichtbevolkt gebied met langs het water flats met appartementen. De promenade langs de kustlijn wordt zowel door de lokale bevolking als ook door toeristen intensief gebruikt voor wandelen, joggen, skaten etc. Ten tijde van de apartheid was Sea Point een gebied waar slechts blanken mochten wonen, maar dit veranderde snel na de afschaffing van de apartheid in 1994 en Sea Point is nu een gebied van vele culturen (o.a. Nederlanders, Duitsers en Engelsen hebben hier geïnvesteerd in een appartement).

De kustlijn is gevarieerd en loopt uiteen van (basalt)rotsen, schelpenstranden en zand. Schepen die naar Tafelbaai varen komen hier voorbij en in vroeger jaren zijn vele van hen vastgelopen op de rotsen voor de kust.

Bij het Sea Point Pavilion vindt u de Sea Point Pool, een openlucht zwembad met uitzicht op de Atlantische Oceaan en Robbeneiland. Er is een groot 50 meter zwembad voor wie baantjes wil zwemmen, twee ondiepe baden voor kinderen en een diep zwembad met duikplank. Het zwembad wordt niet verwarmd en is gevuld met gefilterd oceaanwater en slechts een kleine hoeveelheid chloor. Uiteraard is er ook ruimte om langs het water te zitten en van de zon te genieten en u kunt versnaperingen bij de kiosk kopen of zelf een picknickmand meenemen. Het zwembad is het gehele jaar door geopend, in de zomermaanden van oktober t/m april van 7:00-19:00 en de watertemperatuur ligt dan tussen 18-24 graden. In de wintermaanden (mei t/m september) kunt u tussen 8:30 en 17:00 terecht om te zwemmen, de temperatuur van het water is dan tussen 12-15 graden.

In deze wijk zijn uiteenlopende winkeltjes, bistro’s en restauranten te vinden, vooral in Regent Road, Main Road en Beach Road. Ook guesthouses en lodges zijn er volop in Sea Point, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Toevoegen aan reisplan