Alexandria

Alexandria is een klein boerendorp in de Oost-Kaap gelegen aan de prachtige route van Port Elizabeth naar Kenton-on-Sea en Port Alfred. Ooit gesticht door de Hollanders en vernoemd naar de Dominee Alexander Smith.

In vroegere jaren was dit het land van de San, Khoi en Xhosa mensen en heette het hier Olifantshoek, want het was ooit een gebied waar 200.000 olifanten woonden.

Als landbouw dorp heeft het bekendheid gekregen door de Chicory productie (een koffie vervanger), de zuivelboerderijen en ook door de ananas kwekerijen. En zoals al die ooit door Hollanders gestichte dorpen, vindt u hier een Nederlands gereformeerde kerk.

Alexandria is ook de plaats van de bekende Zuid-Afrikaanse Beeldhouwster Maureen Quin en een bezoek aan haar galerie en beeldentuin is iets wat u zeker moet doen. Van prachtige beelden uiteenlopend van wildlife tot portretten, katten, moderne en realistische beelden.

Het dorp is prachtig gelegen tussen rivieren en de Indische oceaan. Het Alexandria State forest, ook wel Langebos genoemd, is een prachtig subtropisch gebied tussen het dorp en de bijzonder spectaculair duinen gebied van Alexandria. Een plek voor de vogelaar en zijn verrekijker. U vindt hier bijvoorbeeld verschillende Neushoornvogels die zich hier tegoed doen aan de wilde vijgen.

Het duingebied wordt bestempeld als het mooiste en actiefst  verschuivende duingebied ter wereld en is gelegen aan de Algoa Bay. De duinen zullen een prachtig decor vormen voor urenlange wandelingen en bijzondere foto’s. En vanaf hier is het ook heel bijzonder om de dolfijnen en de walvissen te spotten (seizoensgebonden).

Het 25.000 hectare tellende Woody Cape Nature Reserve, wat meer naar Colchester gelegen is, is een prachtig natuurgebied tussen de Sunday River Mouth en de Bushman’s River en maakt nu deel uit van het Greater Addo National Park, wat vooral bekend is door de olifanten van het Addo N.P.

Vanuit Alexandria kunt u een 36 kilometer lange hiking trail door bos, duin en langs de kustlijn ondernemen. U gaat dan 2 dagen door deze prachtige ongerepte natuur struinen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere kortere en gemakkelijkere wandeltrips te ondernemen die u van het Woody Cape Nature reserve naar Cannon Rock’s of Boknes brengen. Een prachtige 8 km wandelroute is de “Tree Dassie Trail” en als u geluk heeft kunt u hier wat klein wild in de vorm van bokken en Vervet aapjes tegenkomen.

Klik hier voor de locatie van Alexandria.

NG Kerk Alexandria
Toevoegen aan reisplan