Paarl

Op zo’n 40 minuten van Kaapstad vindt u aan de voet van de bergen en granieten rotsen de plaats Paarl, een juweeltje van een dorp. Paarl is het 3e oudste stadje in Zuid-Afrika. In de Drakenstein gevangenis net buiten Paarl heeft Nelson Mandela zijn laatste jaren gevangen gezeten en begon vanaf hier zijn Walk to Freedom!

Paarl is gelegen in de Kaapse wijnlanden en is de plek om de zwoele warme zomerdagen door te brengen met een mooi glas wijn. Natuurlijk geproduceerd in de vallei van Paarl en eventueel gecombineerd met olijven uit diezelfde vallei.

Rijdend door de dorpstraat is een ritje terug in de tijd. Links en rechts van u vindt u de prachtigste voorbeelden van Kaap Hollandse, Victoriaanse, Edwardian en Art-Deco architectuur. Vele zijn woonhuizen of kantoren, maar tal van deze prachtige gebouwen zijn leuke winkeltjes of galeries.

Met kinderen kunt u een bezoek brengen aan Drakenstein Leeuwenpark, de krokodillen farm, het slangenpark of het vogelpark met vele watervogels, kanaries en sunbirds. Of bezoek de glasblaasstudio waar ook een leuke plek met mooi uitzicht is om te lunchen. Of bezoek iets buiten Paarl, maar zeker de moeite waard, Butterfly World. Een plaats waar u wandelt tussen honderden vlinders.

Het taalmonument is ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Dit monument staat symbool voor de diversen talen in Zuid-Afrika, maar liefst 11 officiele talen! Ook kunt u hier prachtige foto’s maken.

De dag doorbrengen in Paarl is absoluut niet saai, u kunt gaan paardrijden langs bergen of door wijngaarden. Of ga ballonvaren in de vroege ochtend en zie Paarl ontwaken en wat te denken van hiken of mountainbiken in bijvoorbeeld het Limietberg Nature Reserve. Ook leuk is een klim bovenop de granieten rotsen waar Paarl om bekend staat.

Op de oevers van de Bergrivier is een Arboretum waar u 4500 bomen vindt waarvan er 750 inheems en exotisch zijn. De eiken zijn indertijd gedoneerd door de Gouverneur van de Kaap de Goede Hoop; Simon van der Stel. De rijke Flora en Fauna van Paarl en omgeving trok ook de aandacht van Charles Darwin, de vader van de evolutieleer, toen hij in 1836 Paarl bezocht.

Er zijn een aantal uitstekende restaurants in Paarl te vinden.

Toevoegen aan reisplan