Albertinia

Albertinia is een klein dorp in de provincie West-Kaap aan de voet van de Langeberg bergketen op zo’n 50 km ten westen van Mosselbaai. De plaats dankt haar naam aan de Nederlander Johannes. R. Albertyn , die betrokken was bij de stichting van de gemeenschap.

Albertinia staat bekend als ‘Home of the Aloe‘ aangezien de inheemse Aloë ferox (of Cape Aloe) veel in dit droge gebied groeit. Het bittere sap uit de bladeren wordt voor verschillende doeleinden gebruikt in de gezondheids- en cosmetische industrie. Al lang geleden werd de medicinale werking van aloë voor zowel mens als dier ontdekt. Albertinia is de enige plek in Zuid-Afrika waar sap en gel van de Aloë word gewonnen en dit gaat deels naar de fabriek in het dorp waar huidverzorgingsproducten worden vervaardigd. Voor meer informatie over onder andere de werking van aloe bezoekt u het House of Aloes. Wie de Aloë ferox in bloei wil zien moet in de Zuid-Afrikaanse winter een bezoek brengen aan Albertinia (juni-juli).

Wie tijdens het rijden van de Garden Route een safari wil maken, is in Albertinia aan het juiste adres. U kunt de Garden Route Game Lodge bezoeken waar naast game-drives met een open landcruiser ook andere activiteiten worden aangeboden. Tijdens een game-drive (+/- 2,5 uur) kunt u onder andere leeuwen, neushoorns, giraffes, buffels, cheetahs en olifanten zien.  Deze lodge is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Toevoegen aan reisplan