Stanford

Het dorpje Stanford ligt in de provincie Westkaap op zo’n 150 km vanaf Kaapstad. U zult het vinden wanneer u van Hermanus, bekend van de walvissen, richting Gansbaai rijdt. Stanford is een zogenaamd ‘Heritage Village’ en dit kunt u goed zien wanneer u het centrum van het dorp rond het historische marktplein bezoekt. Het dorp straalt rust en vriendelijkheid uit en is uitermate geschikt om te voet te verkennen. Koop het informatieboekje ‘historical Stanford on foot’ met plattegrond bij het Stanfordinfo Office

Een deel van de charme van Stanford is te danken aan de Klein Rivier die langs het dorp stroomt op weg naar de Hermanus Lagune waar ze in de oceaan stroomt. Langs de rivier ligt een mooi pad waar u een ontspannen wandeling kunt maken genietend van de natuur en de vele vogels in dit gebied. Ook kunt u er voor kiezen om een bootcruise te maken of te kanoën op de rivier. Tevens zijn er rond Stanford hikingroutes, 4×4 routes en mogelijkheden om te mountainbiken, vissen, quadbiken en paardrijden. Voor een beetje meer adrenaline rijdt u naar Gansbaai voor een duik tussen de haaien.

Genoeg plekken om een hapje te eten of rustig een kopje koffie te drinken zoals Coffee Corner, Graze Café en Madre’s Kitchen op de Sir Robert Stanford Estate, 1892 Spookhuis en Marinas. Iedere zaterdagochtend is er een markt die zowel door toeristen als locals goed bezocht wordt en waar onder andere lekkernijen verkocht worden. Eén keer per maand wordt er op vrijdagavond een markt gehouden. Breng ook een bezoek aan Klein River Cheese om hun voortreffelijke kaas te proeven. In de zomer kunt u hier een heerlijke picknick bestellen en voor kinderen is er een speelplaats waar ze zich kunnen vermaken.

Vanuit Stanford kunt u andere plaatsen als Swellendam, Greyton, Montagu en het meest zuidelijke punt van Afrika, Cape Agulhas, binnen een uur bereiken. Ook het mooie De Hoop Natuurreservaat ligt op korte rijafstand en is voor natuur- en vogelliefhebbers zeker een bezoek waard.

Toevoegen aan reisplan