Gordon’s Bay

Gordon’s Bay is een havenstadje met prachtig strand gelegen aan False Bay, grenzend aan de wijnlanden en op zo’n 3 kwartier rijden van Kaapstad. Een prima plek om strand, oceaan, wijnlanden en de “Mothercity” te gaan bekijken. Of u kunt via de kustweg naar het prachtige Kogelberg natuurreservaat rijden om vervolgens uit te komen bij Walkers Bay waar Hermanus aan gelegen is. Bent u hier in het Zuid-Afrikaanse voorjaar dan zal deze route vast een dagtrip op uw programma zijn, want de kans is dan erg groot om hier walvissen te spotten! Maar ook vanuit de walvisspot plaats bij Suikerbossie is het mogelijk deze giganten te zien opspringen.

Het mooie en veilige ‘Blauwe vlag’ strand, de gezellige pubs en restaurantjes en de fabuleuze zonsondergang, maken Gordon’s Bay tot the place to be! Hier in Gordon’s Bay draait het om leven langs de waterkant, terrasjes, wandelen maar ook picknicken aan de kust is een heerlijk tijdverdrijf. Ga het water op vanuit de haven voor een pleziertochtje of om iets aan de haak te slaan. Bikini Beach is de plek om te gaan volleyballen, zonnebaden en te surfen en net om de hoek vindt u Kogel Bay of Cool Bay waar de hagelwitte stranden en fantastische golfslag vele surfers trekken.

De Helderberg wijnroute maakt het moeilijk om op 1 plek te blijven, want zij leidt u naar zo’n 25 verschillende wijnmakers en kelders waar heerlijke wijnen, gezelligheid, leuke en bijzondere restaurants deze toer tot een leuke dagtrip maken.

Energieke mensen trekken de volgende dag de wandelschoenen aan en wagen zich in het natuurgebied van de Steenbrasdam om daar de Steenbras River Gorge Hiking trail te gaan lopen, genietend van het actief zijn, de prachtige flora en fauna en natuurlijk het overweldigende uitzicht over False Bay. Een bijzonder mooi uitzicht heeft u ook vanaf het uitkijkpunt bij de Sir Lowry’s Pass.

Zeer dichtbij ligt Strand wat grenst aan Somerset West met haar enorme shopping mall en tal van wijnestates. En met 40 minuten bent u in Stellenbosch. Een gebied bekend om wijn, golf, goede restaurants, gezellige terrassen en prachtige natuur! U ziet het, verblijven in Gordon’s Bay biedt vele mogelijkheden.

Toevoegen aan reisplan