Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Somerset West

Somerset West

Somerset West is gelegen aan de voet van de Helderberg Mountains in de West Kaap. Het heerlijke mediterrane klimaat en de relatieve korte afstand naar Kaapstad (45 km), de zee bij Strand en Gordon's Bay, de prachtige wijnlanden en bergen maakt Somerset West tot een geliefde plaats voor toeristen uit de hele wereld. Ook historisch Stellenbosch is op steenworp afstand...

Somerset West is vernoemd naar de Britse Gouverneur Lord Charles Somerset in 1819 nadat boeren van het landgoed Vergelegen toestemming vroegen om een kerk te bouwen waar het dorp langzaam omheen gegroeid is. In 1850 werd de aanduiding West toegevoegd om geen verwarring te krijgen met het in de Oost Kaap gelegen Somerset East.

De zijstraatjes van Somerset West mainroad hebben gezellige winkeltjes gespecialiseerd in allerlei waren, maar echt winkelen, gaat u in de Somerset Mall! Of u gaat naar de gezellige country Craft Market die 1 maal per maand gehouden wordt, hier vindt u verse en tal van handgemaakte producten. Ook De Heathersage Market waar u uw biologische producten koopt en de markt met live muziek bij Blauwklippen zijn leuke plaatsen om op zaterdag of zondag te vertoeven.

En van de oudste gebouwen in het dorp is Die Ou Pastorie en vandaag de dag vind u hier een guesthouse met restaurant. Buiten het dorp vindt u de prachtige wijnlanden waarvan Vergelegen misschien wel het allerbekendste is. Ooit gesticht door Simon van der Stel in 1685 is het nog altijd een mooi landgoed, met adembenemend uitzicht en superbe wijnen.

Maar ook Lourensford en Morgenster de naaste buren zijn een bezoek waard en natuurlijk al die andere wijnestates in en om Somerset West waar u naast heerlijke wijnen ook vaak kunt genieten van heerlijk eten.

Golfliefhebbers worden hier op hun wenken bediend want er zijn tal van Golfcourses in en om Somerset West. Erinvale golf is wel de meest besproken en meest bijzondere golfcourse en niet in de laatste plaats om haar prachtige uitzicht. Meer informatie vindt u op onze site bij golfbanen.

Als u met kinderen in Somerset West bent kunt u Monkey Town bezoeken, hier vindt u 27 verschillende soorten apen en allerlei vogels en boerderijdieren.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.