Kenton-on-Sea

Kenton-on-Sea is een klein kustplaatsje aan de Sunshine Coast in de Oost-Kaap. Het is prachtig gelegen tussen de Bushman’s River en de Kariega River. Een omgeving waar ook tal van malariavrije private game reserves te vinden zijn bijv; het Kariega Game Reserve, Sibuya, Shamwari and Lalibela Game Reserve.

Met de kust en het achterland is dit de plaats voor het spotten van de Big 7; alles binnen 1 tot 1,5 uur rijden vanuit Kenton-on-Sea. Algoa Bay (richting Port Elizabeth) is nl de plaats waar de Great White Shark zich voortplant.

Kenton-on-Sea is een zeer populaire vakantieplaats en tijdens de zomer verdubbelt dan ook het aantal inwoners. Het heerlijke klimaat, de prachtige uitgestrekte stranden en groene heuvels hebben een aantrekkingskracht op bezoekers van Zuid-Afrika en ver daar buiten. Hier is de natuur beschermd en kan rustig haar gang gaan, zodat de kust hier altijd zal blijven zoals het ooit bedoeld moet zijn. Het leent zich uitstekend om hier te gaan wandelen, mountainbiken en paardrijden.

Kenton-on-Sea is ingesloten tussen rivieren en de Indische oceaan en is een heerlijke plek voor watersporten en relaxen. Waar water is, is leven en u vindt hier een overvloed aan vogels en vissen en van april tot december komen de walvissen voor hun jaarlijkse bezoek! Meezwemmen met de dolfijnen kan het hele jaar door…

Prachtige rotsstranden, zandduinen en bergmeertjes en veel activiteiten maken Kenton ook een heerlijke plek voor kinderen. Kariega Beach is een strand van ongekende schoonheid en heeft een prijs gekregen als “mooiste strand van Zui-Afrika”. Het is hier waar de zon haar wintermaanden doorbrengt, tenminste als u de Oost-Kapers mag geloven.

Naast de bekende Game Reserves in deze omgeving kunt u ook een bezoek brengen aan Grahamstown, Bathurst en Alexandria. Allen gelegen in een gebied dat ook bekend is als Frontier Country. Tussen de Xhosa en Britse soldaten werden vele oorlogen gevochten en zo werd het ook historisch gezien een belangrijk stukje Zuid-Afrika. De dorpen en steden rond Kenton-on-Sea zijn vooral erg in trek bij kunstenaars en u vindt er veel studio’s en galerieën. Leuk om op zoek te gaan naar originele souvenirs. De rijke Xhosa cultuur is hier nog steeds terug te vinden.

Avontuurlijke vrijetijdsbestedingen zijn hier het rijden van 4×4 tracks, Sandboarden op de hoge zandduinen, kite-surfen, snorkelen langs de spectaculaire riffen en waterskiën. Of huur een boot of kano in de kleine haven.

U ziet het, Kenton-on-Sea is de vakantiebestemming bij uitstek en vooral voor alle leeftijden. Een Beach en Bush Holiday in One!

Toevoegen aan reisplan