George

George is gelegen in de West Kaap provincie aan de Garden Route op ongeveer 430 kilometer vanaf Kaapstad. Deze gezellige plaats ligt prachtig ingesloten tussen de Indische Oceaan en de Outeniqua bergen. De Outeniqua bossen waren de reden dat de VOC hier in 1776 een buitenpost oprichtte en jaren later tijdens de Engelse bezetting kreeg deze plaats haar naam vernoemd naar King George de derde. Tijdens een wandelingetje door het dorp zult u verschillende oude gebouwen zien waaronder de Nederlands Gereformeerde kerk (1842) en St. Marks Cathedral (1850).

George is ideaal gelegen om het zuidelijke deel van de Kaap, het achterland en de Kleine Karoo te gaan ontdekken. Maar George zelf heeft ook genoeg te bieden. Gelegen aan de voet van de Outeniqua mountains in het Cape Wild Floral Kingdom – wat betekent dat het een beschermd natuur gebied is – vindt u hier zee & strand, bossen, wildparken en ook wat Xhosa cultuur.

Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat vertoeven in George het hele jaar door plezierig is. En dat geldt vooral voor de golfers onder u. Er zijn tal van golfcourses in deze omgeving, maar de meest spraakmakende is waarschijnlijk wel de Fancourt golfbaan.

Vanaf George kunt u bijvoorbeeld het natuurlijke paradijs Wilderness gaan ontdekken (+/- 15 km) of het bekende Tsitsikamma national Park.

Toevoegen aan reisplan