Klawer

Klawer is een boeren nederzetting in het West-Coast district van de West-Kaap provincie, zo’n 280 kilometer ten noorden van Kaapstad. Gelegen in de vallei tussen Clanwilliam en Vredendal waar een frisse oceaan-bries over de wijnakkers blaast, wat er voor zorgt dat er met trots wijn wordt gemaakt in een omgeving waar u het niet snel verwacht.

Klawer gelegen aan de Matzikamma Mountains, de Olifants River en aan de N7 op weg naar Namibië, is de perfecte stop-over voor liefhebbers van natuur, ruimte, bloemen en het outdoor leven. Maar het is ook centraal gelegen ten opzichte van Vredendal, Strandfontein, Lambert’s Bay, Clanwilliam en Vanrhynsdorp. Het is een klein gebied met een heel eigen gezicht en een eigen levensstijl, waar u even deel van mag uitmaken indien u hier verblijft.

Klawer is het Afrikaanse woord voor een type wilde Klaver wat hier uitbundig bloeit na een verfrissende regenbui. Het landschap rond Klawer is dat van ongerept fynbos en een diversiteit aan citrusbomen. Richting Namaqualand in het noorden vindt u tussen augustus en september de velden vol Wilde Bloemen iets waar Klawer en omgeving zo beroemd om is geworden. En natuurlijk brengt u dan ook even een bezoek aan de Klawer Wine Cellar.

De omgeving van Klawer leent zich uitstekend om er op uit te gaan per 4×4 of te gaan River Raften en natuurlijk vindt u in deze prachtige natuur tal van hiking en wandel routes. Een plek om u even te ontdoen van alle stress en de drukte van de stad.

Toevoegen aan reisplan