Montagu

Montagu is een dorp met een ziel en de toegangspoort naar de Karoo. Het is gelegen in de Westkaap aan het begin van de zeer bekende Route 62. Een dorp dat eens gekozen werd tot ‘Dorp van het Jaar’, door de prachtige ligging met spectaculair uitzicht, haar goed bewaarde architectuur en haar heerlijke warme thermale bronnen. Ontstaan in ± 1820 door de Trekboeren werd het vernoemd naar de secretaris van de Kaapse Kolonie; John Montagu.

Montagu bezienswaardigheden

Een dorp waar niet zo heel lang geleden nog de ossenwagens door Longstreet reden. En waar meer nationale monumenten in 1 straat te vinden zijn, dan waar dan ook in Zuid-Afrika. Fascinerende historische gebouwen en prachtige architectuur brengen u terug in de tijd dat Montagu zelfs haar eigen betaalmiddel had!

Meer weten over de geschiedenis van Montagu bezoek dan het musea in Longstreet, de Missie Kerk en het prachtig gerestaureerde Joubert House waar u ook een medicinale tuin vindt. En als u Montagu bezoekt in het weekend, breng dan wat tijd door op de zaterdagmarkt. In het centrum vindt u ook tal van restaurants waar u heerlijk kunt dineren en de avond op gepaste wijze kunt doorbrengen.

Route 62 heeft haar eigen wijnroute en nu al vindt u er meer dan 40 verschillende wijnkelders. Ga heerlijk proeven en besluit onderweg uw tocht meer ‘schwung’ te geven door een Rivier cruise te boeken of een tractortrip te gaan maken de bergen in. U kunt dan de Guano Cave bezoeken waar eeuwen oude Bushman rotstekeningen te vinden zijn. Prachtig uitzicht verzekert!

Naast relaxed en ontspannen uw tijd hier doorbrengen, is het ook mogelijk om 4×4 trails te rijden of wandelingen en mountain-hikes te ondernemen. Of u gaat er per mountainbike op uit. Daarnaast is rotsklimmen hier een populaire bezigheid. En mocht u blaren opdoen, dan zijn er altijd nog de warme thermale baden van Montagu waar u heerlijk kunt ontspannen en helen!

Hoe relaxed het allemaal ook klinkt, er worden hier ook zaken gedaan en een van ’s wereld bekendste bedrijven uit Montagu is: Montagu gedroogd fruit en noten. In Zuid-Afrika zijn ze gemakkelijk te herkennen aan het oranje logo en als u het nog niet eerder geproefd hebt….dan heeft u nu de kans.

Toevoegen aan reisplan