Port St. Johns

Port St. Johns wordt wel de hoofdstad van de Wild Coast genoemd, hier stroomt de Umzimvubu rivier de Indische Oceaan in. Aan weerskanten van de riviermonding pronken rotsen van zandsteen. Deze rotsen worden Mount Thesiger (342 meter) en Mount Sullivan (304 meter) genoemd naar twee Britse legerofficieren. In de meeste dorpen aan de Wild Coast (of Transkei) is niet veel meer te vinden dan de prachtige ongerepte natuur, een aantal koeien en de kleine huisjes van de lokale Xhosa-stam. Port St. Johns heeft echter ook accommodaties voor toeristen, een golfbaan, winkeltjes en eetgelegenheden, ideel voor een verblijf tijdens uw vakantie in dit deel van Zuid-Afrika dus. Deze rustgevende kustplaats die omgeven is door groene bossen vindt u op 220 kilometer ten noord-oosten van East-London.

Port St. Johns kent drie stranden: First, Second en Third (1e, 2e en 3e), geen fantasierijke namen, maar wel erg mooi! First Beach is gelegen aan de monding van de Umzimvubu rivier en is heerlijk om te wandelen, te zonnen of een picknick te houden, zwemmen wordt hier absoluut afgeraden aangezien er regelmatig haaien worden gezien. Wie wel wil zwemmen in het heerlijke warme water van de Indische Oceaan kan terecht op Second Beach, hier zijn (in het seizoen) ook strandwachten aanwezig. Third beach is alleen toegankelijk wanneer u een vergunning heeft, het is een rotsachtig ‘strand’.

Naast de stranden om heerlijk te relaxen, biedt deze streek ook meer dan genoeg mogelijkheden wanneer u iets actiefs wilt doen: surfen, mountainbiken, paardrijden, quat biken of hiken langs de kust of door de bossen behoren tot de mogelijkheden. Er zijn wandelroutes door de prachtige groene bossen van het Silaka Nature Reserve dat aan de zuidkant van Port St. Johns ligt, hier kunt u vele mooie vogels spotten zoals de Knysna Loerie en ijsvogels.

Toevoegen aan reisplan