Bredasdorp

Bredasdorp is een slaperig boerenstadje gelegen tussen schapenboerderijen, graan- en koolzaadvelden in de Overberg regio van de West-Kaap provincie. Het ligt op de hellingen van de Heuningberg met op 35 kilometer afstand het meest zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent; Cape Agulhas. De Heuningberg is vooral begroeid met de prachtige nationale bloem van Zuid-Afrika: de Protea en tal van andere soorten fynbos.

De stad is ooit vernoemd naar Michiel van Breda die op de “Zoetendals vallei” een boerderij startte met Merino schapen en er in 1838 een kerk oprichtte. Naast schapen is er ook levendige handel in de handgemaakte en beschilderde kaarsen die hun weg vinden naar Europa en Amerika. De fabriek met winkel is te bezoeken en u vindt er meer dan 1000 verschillende kaarsen.

Midden in het stadje vindt u het scheepswrak museum opgedragen aan het schip de Arnisto. Hier vindt u tal van attributen die herinneren aan verloren gegane schepen en naast navigatie instrumenten vind u hier ook munten, keramiek en porselein wat ooit vervoerd werd vanuit het oosten.

Bredasdorp was de geboortestad van de nationaal bekende schrijfster Audrey Blignault en een kamer speciaal aan haar opgedragen en ingericht, vormt deel van het toeristen informatie centrum.

Het Heuningveld Natuurreservaat en de historische kerken zijn de belangrijkste trekpleisters voor Bredasdorp. Heuningveld natuurreservaat is open voor publiek en hier kunt u genieten van flora en fauna, vooral de Sugar Birds zult u hier regelmatig zien.

Toevoegen aan reisplan