Botrivier

Botrivier is gelegen in Overberg regio in de West-Kaap provincie. Een plaatsje aan de N2 op de berghellingen van de Houwhoek Mountains. Het is omgeven door wijngaarden en graanvelden en het is een prachtige ‘stop over’ als u op weg bent van Kaapstad naar Caledon of Hermanus. Sinds 1890 is Botrivier al een gewilde plek om te overnachten, want sinds die tijd is het Bot River Hotel al actief. Vandaag de dag wordt het hotel vooral bezocht door de rugzak toeristen die hier een stop maken met de BAZ Bus shuttle.

Langzaam maar zeker begint het dorp zich te ontwikkelen en met de vele bezoekers die hier wat tijd doorbrengen komen er meer en meer activiteiten. Toch blijft de natuur de grootste attractie van dit gebied. Met de rivier die ontspringt aan de Theewaterskloof dam en langzaam vloeit richting de lagune, beter bekend als de Bot rivier lagune, ontstond er een wetland. Hier voelen vele watervogels zich thuis en kunt u zo nu en dan een glimp opvangen van de kudde wilde paarden die hier regelmatig komen grazen.

Wijnfarms als Wildekrans, Beaumont Wijnen, Gabrielskloof en Goedvertrouw uit deze omgeving hebben er mede voor gezorgd dat Botrivier op de kaart kwam en een bezoek zeker waard is. U vindt er enkele restaurantjes waaronder de Shuntin’ Shed, waar de plaatselijke wijn verkocht wordt. Vlak bij het station is de plaatselijke delicatessen zaak waar u terecht kunt voor verse cake, taart en koekjes. En als u de weg naar de Theewaterskloof dam neemt via de Van der Stel Pass passeert u diverse werkende boerderijen met bloemen, wijn, olijfolie, appels, melk en paarden maar ook boerderijen waar u de nacht kan doorbrengen.

Op weg naar Hermanus vindt u een farm padstal met een variëteit aan lekkernijen. Hermanus, Kleinmond en Walkers Bay liggen op kleine afstand van Botrivier wat het aantrekkelijk maakt om hier te verblijven tijdens de Walvis feesten.

Zorg ervoor dat u de tijd heeft om even te stoppen in Botrivier om te genieten van de gastvrijheid en lekkernijen van de mensen in en om Botrivier.

Toevoegen aan reisplan