Port Elizabeth

Port Elizabeth ligt ideaal aan de Algoa Bay en is een goede plek voor een lange strandwandeling of watersportactiviteiten. Bij de grotere stranden zoals King’s Beach zijn in de zomermaanden life guards aanwezig, maar de kleine meer afgelegen stranden hebben meer charme. Winkels, een casino, theater, bioscoop en vele restaurants vindt u bij het entertainment complex The Boardwalk aan de kust. Maar ook in het centrum en op andere plekken langs de stranden vindt u gezellige restaurantjes en accommodaties.

Het centrum kent een aantal mooie oude gebouwen in Victoriaanse stijl zoals Fort Frederick en de City Hall, beide gebouwd door de kolonisten die hier in 1820 vestigden. Wie meer van de geschiedenis van Port Elizabeth wil weten, kan de Donkin Heritage Trail volgen. Ook kunt u een bezoekje brengen aan het Nelson Mandela Stadion dat gebouwd werd voor de FIFA World Cup in 2010.

Port Elizabeth wordt wel gezien als het eindpunt van de Garden Route en u vindt op zo’n uur rijden vanaf de stad het bekende Addo Elephant National Park. Dagelijks vertrekken binnenlandse vluchten vanaf het vliegveld van P.E.

Toevoegen aan reisplan