Clarens

Clarens is het ‘mooiste kleine dorpje’ in de Oostelijke Vrijstaat, als we de dorpsbewoners mogen geloven. Toegegeven, het is prachtig gelegen aan de voet van de Maluti Mountains, net buiten het Golden Gate Nationaal Park en het Koninkrijk Lesotho.

Het pittoreske dorpje is omgeven door de Rooiberge en ligt aan de voet van de berg Horeb. Beroemd is het dorp niet alleen door zijn veelkleurige zandstenen formaties die u overal terug kunt vinden in de stenen gebruikt voor de bouw van de dorpshuizen. Clarens is ook bekend door het aantal artiesten die hier werken en hun kunst verkopen in de kleine winkeltjes rond het dorpsplein. Een plek waar u ook even kunt uitrusten in één van de cafeetjes of op een terrasjes. Breng een bezoek aan de plaatselijke bierbrouwerij om één van de Clarens biertjes te proeven, want local is lekker!

Johannesburg, Durban en Bloemfontein zijn gelegen op 3 tot 4 uur rijden wat Clarens aantrekkelijk maakt als een leuk uitstapje of weekendje weg voor de mensen uit deze steden!

Clarens wordt het juweeltje van de Vrijstaat genoemd omdat het rijk is aan schoonheid, met een aura om haar heen van vrijheid en rust. Wilgen en de kleurrijke bloesem van de fruitbomen zijn prachtig in de lente maar het kleurenpallet in de herfst geeft artiesten misschien nog wel meer inspiratie. Zo blijft Clarens meer en meer artiesten, fotografen en natuurliefhebbers aantrekken.

De dorpelingen zijn hier trots op hun goede wateren voor het vissen op forel en de omgeving is uitermate geschikt voor paardrij liefhebbers en natuurlijk zijn er in deze omgeving prachtige wandel en hiking routes! Rustig 18 holes gaan lopen op het Clarens golf en trout estate is ook een mogelijkheid.

U kunt game gaan zien in de nabije omgeving, op zoek gaan naar de San rots-muurschilderingen of zoek het in het Spirituele en breng een bezoek aan één van Zuid-Afrika’s meest heilige plaatsen; de Fertility Grotten.

Avonturiers zullen zich hier ook niet vervelen want er worden meer en meer avontuurlijke outdoor activiteiten ondernomen. U kunt gaan ballonvaren met uitzicht over de Maluti Bergen en zo prachtige foto’s maken.  En quad biken, abseilen en wild water kanoen maken een vakantie hier tot iets onvergetelijks.

Toevoegen aan reisplan