Umhlanga

Umhlanga ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika in de provincie Kwazulu Natal, net ten noorden van de havenstad Durban (16 km). Het is een gezellige badplaats met mooie stranden en zeer goede zwemmogelijkheden. Hierdoor is Umhlanga één van de populairste strandbestemmingen geworden aan de oostkust. In Zulu betekent Umhlanga ‘plaats van het riet’. Er zijn naast vele restaurantjes, barretjes en winkels ook vele accommodaties, van grote hotels tot kleine B&B’s.

De warme stroming van de Indische oceaan, het heerlijke klimaat en de prachtig gouden stranden die zich uitstrekken over zo’n 200 km tot aan het Isimangaliso Wetland park zorgen voor een formidabele vakantie bestemming. Alhoewel er weinig reden is om dit gezellige kustplaatsje te verlaten, zijn er voldoende uitstapjes mogelijk in de omgeving. U vindt in Umhlanga het grootste shoppingcomplex van Afrika: Gateway Theatre of Shopping. Verder is de  O’Connor promenade een geliefde plek om te wandelen. Deze promenade strekt zich uit van Durban View naar de Breakers aan het begin van het natuurreservaat. U passeert de Umhlanga vuurtoren en de fraaie pier. Onderweg kunt u een keuze maken uit diverse terrasjes en restaurants, waar u heerlijk kunt lunchen of dineren. De promenade is ook geliefd onder joggers. Ook het strand is zeer geschikt om heerlijk langs te wandelen. Wilt u liever lekker op het strand luieren dan zijn ligbedden en parasols te huur.

Als u landinwaarts gaat en de enorme suikerrietplantages passeert, zult u het land bereiken van de Valley of 1000 Hills met haar Inanda Dam en de mysterieuze verborgen valleien van Zululand. Kwazulu Natal is ook de provincie die tal van game reserves en nationale parken heeft. Een dagtocht  naar het Afrikaanse wildlife is gemakkelijk in te passen in een perfecte strandvakantie!

Langs de kust van Umhlanga kunt u een boottocht maken, surfen, duiken en veilig zwemmen. Bent u meer avontuurlijk aangelegd, ga dan een airflip maken en bekijk kust en binnenland vanuit de lucht. U kunt de oceaan opgaan met een shark trip om meer te leren en te zien van de wereld van de haaien. Wilt u aan land meer te weten komen over de zeebewoners breng dan een bezoek aan uShaka Marine World in Durban. Met name voor gezinnen met kinderen erg leuk.

In juni – juli vindt in deze omgeving de migratie plaats van sardientjes, de zgn. sardine run. De sardine run zorgt tevens voor een druk bezoek van de dolfijnen. En ook walvissen spotten behoort hier tot de mogelijkheden in deze tijd van het jaar.

In de omgeving van Umhlanga vindt u ook diverse golfbanen zoals in Ballito, Durban en Stanger.

Toevoegen aan reisplan