St. Francis Bay

St. Francis Bay is een kleine kustplaats gelegen in de Oostkaap en met de door mensenhanden vervaardigde kanalen en waterweggetjes ook wel ‘Little Venice” genoemd. St. Francis Bay ligt naast Cape St. Francis aan het natuurgebied van de Kromme Rivier. Gelegen tussen Port Elizabeth (90 km) en Knysna is het een druk bezochte vakantieplek voor mensen die van watersport houden. Surfers uit de hele wereld komen hier graag samen om de golven te bedwingen. Maar ook sandboarden en diepzee duiken zijn hier populair. U kunt gaan hiken, mountainbiken maar ook heerlijk over het strand paardrijden. Vertier is er dus niet alleen op het water.

En niet alleen de mens vertoeft hier graag, maar ook dolfijnen en walvissen komen hier spelen in de golven van de warme Indische Oceaan. De baai met haar vier kilometer lange witte zandstranden is een heerlijke plek om te zonnebaden. U kunt gaan vissen vanaf de rotsen en zo nu en dan een verkoelende duik nemen.

De natuurparken rondom de Sunshine Coast worden overbevolkt door tal van vogels die hier proberen boven het ruige geluid van de branding uit te komen. In het nabij gelegen Irma Booysen Flora Reserve kunt u prachtig en divers fynbos bewonderen.

Dieren die u in de natuurgebieden kunt tegenkomen zijn de bushbok, de grysbok, het duikertje, wilde zwijn, stekelvarken, vervet monkeys, caracal, de gele en grijze mongoose en heel soms de bedreigde Jackass pinguïn. Bottlenose dolfijnen en de gewone dolfijn worden vaak gezien en van augustus tot december kunt u hier de Southern right Whale (walvissen) spotten.

Meer prachtige natuur ziet u als u de boot neemt en de 10 kilometer lange Kromme Rivier bevaart die met haar vele bochten zorgt voor een heerlijke ontspannen boottocht. Of boek een riviercruise met braai (bbq) en lokaal bier.

Eén van de markeerpunten van St. Francis Bay is de vuurtoren, een prachtig wit gebouw en zelfs met het felle witte licht wat zij uitstraalt, kon het niet voorkomen worden dat er schepen op de rotsen liepen. U kunt  de vuurtoren bezoeken en meer over de geschiedenis en schoonheid leren.

Golfers houden ook van deze prachtige plaats aan zee, want er zijn verschillende golfcourses in de omgeving.

Toevoegen aan reisplan