Rooi-Els

Gelegen in de Westkaap provincie van Zuid Afrika vindt u aan de prachtige kustroute (de R44), het dorpje Rooi-Els. Een plaats waar men probeert om één te zijn met de natuur. En mensen die dat waarderen, houden van deze plek aan de oostzijde van False Bay in elk seizoen.

Een plek om te genieten van de natuur en de mens die daar mee speelt: windsurfen of sterren kijken, wandelen in de bergen of pootje baden in de Atlantische Oceaan. Het gebeurt allemaal in de geborgenheid van de Kogelbergen die Rooi-Els omringen.

De Kogelbergen zijn een uniek gebied waar vele soorten inheemse planten voorkomen. Bent u meer dan geïnteresseerd in de plantenwereld, dan is het goed uw lijstje mee te nemen om af te strepen wat u nog nooit eerder zag. Dit geldt overigens ook voor de vogelliefhebbers onder u. De Cape Rockjumper en de Black Oystercatcher kunt u hier zien, maar ook de Verreaux’s Eagles komen voor in deze omgeving.

Verder vindt u hier klein wild waarbij de Kaapse luipaard er toch wel uitspringt, maar helaas erg schuw is en moeilijk te vinden. Maar de otter, rooikat, klipspringer, mongoose, dassies, stekelvarkens en schildpadden zijn regelmatig te zien. Baboons of bobbejanen zult u zeker spotten en reptielen liefhebbers zullen hun ogen vooral richten op de verschillende soorten slangen die u hier kunt aantreffen.

En zo dicht bij zee is het natuurlijk normaal dat er vissen zijn. In het juiste seizoen (juli-aug en november- december) zwemmen hier de Bryde’s Whales en dolfijnen en zeehonden kunt u hier het hele jaar door zien. Denk aan een visvergunning als u iets aan de haak wilt slaan en dat geldt met name als u wilt gaan vissen op kreeft.

Toevoegen aan reisplan