Underberg

Underberg is een kleine plaats gelegen aan de voet van de majestueuze zuidelijke Drakensbergen in de provincie Kwazulu Natal. Ontstaan in 1917 toen het spoor komende van Pietermaritzburg dit gebied onder aan de 1.904 hoge Hlogoma Peak bereikte. Het is nu ook een soort van handelspost voor mensen die via de Sani Pass van Lesotho komen.

Een gezellig en druk plaatsje ondanks dat dit district voornamelijk leeft van de landbouw. Zeker met Pasen wanneer het Splashy Fen Music Festival plaatsvindt en honderden mensen zich naar Underberg begeven om te genieten van een gezellig Paasweekend met muziek, kunst, eten en drinken.

Het district van Underberg is samen met het gebied van Dullstroom in Mpumalanga een top locatie voor vliegvissen. Er zijn hier meer mogelijkheden dan ergens anders in het land, niet onbegrijpelijk als je weet dat de ‘Forel vis club’ hier de visrechten heeft over 160 kilometer rivier en 60 dammen.

Het gebied wordt ook wel de Sani Saunter genoemd, een toeristische route door dit geweldige gebied waar de dorpen als Himeville en Bulwer ook onder vallen. Het is een paradijs van ongerepte schoonheid, zeer zeker voor degene die van actieve buitenvakanties houdt. Wandelaars en hikers zullen genieten van het uitzicht over bergen, valleien, rivieren en de schone lucht. De Sani Saunters route loopt van Loteni in het noorden tot Bushmans Nek in het zuiden. De rivieren hier lenen zich om er te gaan zwemmen, wild water raften en te gaan kanoën.

Bezoek hier één of meerdere natuurparken:
-Garden Castle State Forest, gelegen in het meest zuidelijke puntje van het Ukhahlamba Drakensbergen park waarvan ook Bushman’s Nek Valley deel uit maakt. Een reservaat van 35000 hectare wat gedomineerd wordt door de ‘Rhino’, een rotsformatie in de vorm van een neushoorn.

-Het Himeville Natuur reservaat, een gebied van 104 hectare groot. Een must voor forelvissers en natuurliefhebbers.

Mzimkhulu Wilderness area, dit natuurgebied ligt ten westen van Underberg aan de zijde van Lesotho. Hier zijn de rotsformaties onderdeel van een World Heritage site en kunt u enerverende hikes maken.

-The Swamp Nature Reserve, gelegen ten westen van Garden Castle State Forest en een gebied zoals de naam al doet vermoeden, dat een groot hooggelegen moeras beschermt. Gelegen dicht bij het Himeville Nature Reserve waar de beschermde blauwe zwaluw en de Cape Parrot u kunnen verrassen door even snel voor uw lens te verschijnen.

Het Ukhahlamba Drakensberg Park, een park waar naast de prachtige natuur ook tal van oude rotschilderingen te bewonderen zijn. De oudste schildering  gaat zo’n 2400 jaar terug in de tijd. Vele schilderingen verbeelden, dansende, jagende, vechtende en ook etende personen.

Toevoegen aan reisplan