Port Alfred

Port Alfred is een plaats met de charme en uitstraling van een Engels vissersdorp. Het is gelegen in de Oostkaap daar waar de Kowie rivier de Indische Oceaan ontmoet, tussen Port Elizabeth en East London. Deze kuststreek wordt ook wel de ‘Sunshine Coast’ genoemd.

Port Alfred is het meest bekend om zijn prachtige jachthaven, wonen aan het water langs de kanalen en shoppen in de Alfred Waterfront winkeltjes. Het zijn dan ook de uitgestrekte stranden en watersporten die bezoekers naar Port Alfred doen komen. Schelpen zoeken is hier overigens ook een prachtige bezigheid, want er zijn zo’n 1800 verschillende schelpen aangetroffen op deze prachtige stranden.

Naast diepzee vissen, waterskieen, windsurfen, kanoen, kite surfen en surfen is ook onderwater een prachtige wereld te bewonderen. U kunt hier gaan duiken langs de 25 kilometer lange koraalriffen. Op de stranden is het goed toeven voor zonaanbidders, maar ook voor ruiters die prachtige ritten kunnen maken over de gouden stranden.

In en om het pittoreke dorp wonen en werken tal van artiesten die u graag ontvangen in hun galerien en studio’s en ook aan leuke en gezellige eetgelegenheden ontbreekt het hier niet. Port Alfred heeft zelfs haar eigen brouwerij, dus de dorst is snel gelest na een dag zon, zee en strand!

Deze plek zou niet super sportief genoemd kunnen worden als hier niet gegolft en gevlogen werd. Dus ook hier is aan gedacht; ga koninklijk spelen op de Royal Port Alfred Golfcourse en helemaal met u hoofd in de wolken bent u als u hier naar de grootste luchtvaartschool van Zuid-Afrika gaat.

Het dichtbijzijnde wildreservaat is Shamwari Game Reserve op ongeveer 20 minuten rijden.

Een omgeving met veel water is rijk aan inheemse vegetatie en vogelleven, u kunt hier een bootcruise doen, een kano huren of gaan hiken om de prachtige natuur te ontdekken.

Toevoegen aan reisplan