Ballito

Ballito is gelegen op ongeveer 30 minuten rijden van Durban aan de zogenaamde Dolphin Coast in de provincie Kwazulu Natal. Vanaf de luchthaven van Durban is het ca 40 minuten rijden naar deze kustplaats.

Voor de kust van Ballito worden zeer regelmatig bottlenose dolfijnen gezien. De dolfijnen houden van het heldere en ondiepe water en komen dicht bij de kustlijn voor voedsel. Jaarlijks trekken ook walvissen voorbij wanneer ze op weg zijn naar Mozambique waar ze de zomermaanden doorbrengen.

Ballito heeft een kustlijn van zo’n 2,5 km en heeft schone, veilige stranden. Het hoofdstrand is Willard Beach en heeft de ‘blauwe vlag’ status. Er zijn haaiennetten en lifeguards aanwezig en een volledig uitgeruste EHBO-post. Ook veel surfers en bodyboarders maken gebruik van dit strand en er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Het water van de Indische Oceaan is eigenlijk het gehele jaar door warm te noemen.

Indien u wilt vissen heeft u een visvergunning nodig die bij een lokaal postkantoor te verkrijgen is. Dit geeft u overigens niet het recht om mosselen, kreeft en oesters te vangen. Daarvoor heeft u een speciale vergunning van het Marine Permit Office in Durban nodig.

Ballito heeft leuke kunst galerijen waar u een kijkje kunt nemen (Ballito Art Gallery en Kizo Art Gallery). Ook zijn zijn er grotere winkelcentra zoals b.v. het Ballito Lifestyle Centre. Voor wie wel iets actiefs wil doen – maar niet in het water – zijn er in de buurt genoeg mogelijkheden zoals: quad biken, golfen, wandelen of zip-line tours. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Crocodile Creek krokodillenboerderij.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Toevoegen aan reisplan