Empangeni

Empangeni is een plaats in de provincie Kwazulu Natal en is ontstaan toen in 1851 een groep Noren hun missie-post opsloegen aan de eMpangeni rivier. Later trokken de Noorse missionarissen verder naar het noord-westen. In 1905 werden er door de overheid vele Eucalyptusbomen geplant als een experiment voor de houtindustrie. Het bleek een succes en meer houtplantages werden opgestart. Ook nu is de houtindustrie nog aanwezig rond Empangeni net als suiker- en katoenplantages en veeteelt.

Empangeni ligt in een mooi heuvelachtig gebied op zo’n 160 kilometer vanaf Durban en 16 kilometer van Richards Bay. Er heerst een subtropisch klimaat, ’s zomers is de temperatuur overdag gemiddeld 28.5 graden maar kan ook makkelijk 45 graden bereiken. In de winter is de temperatuur overdag zo’n 15 graden en ’s nachts kan het koud zijn.

Op 13 kilometer ten noorden van Empangeni vindt u het 293 hectare tellende Enseleni Nature Reserve dat genoemd is naar de rivier die door het reservaat kronkelt. Het reservaat is geliefd bij vogelaars aangezien er een aantal bijzonder vogelsoorten voorkomen waaronder de African finfoot, Pels fishing owl, purple crested lourie en nightjars. Maar ook giraffes, wildebeesten, zebra’s, impala’s, waterbokken, duikers en zelfs nijlpaarden en krokodillen leven hier. In het reservaat zijn een aantal picknickplaatsen en twee hiking/wandelroutes: de Nkonkoni Trail van minder dan 5 kilometer en de MvubuTrail van zo’n 7 kilometer. U betaalt een klein bedrag aan entree om het reservaat binnen te gaan.

Wie van golfen houdt, kan terecht op de 18-hole Empangeni golfbaan en liefhebbers van cultuur, geschiedenis en kunst kunnen een bezoek brengen aan het Empangeni Arts and Cultural History Museum.

Vanaf Empangeni is het 90 kilometer naar het mooie en wildrijke Hluwhluwe-Imfolozi Game Reserve waar u de Big Five kunt spotten.

Toevoegen aan reisplan