Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

KZN parks Hluhluwe Imfolozi Game Reserve

In het hart van Zululand, in het noordoosten van KwaZulu-Natal, ligt het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. In 1895 opgericht ter bescherming van de laatste neushoorns in Natal en al in 1897 uitgeroepen tot wildreservaat. Daardoor is Imfolozi het op een na oudste wildreservaat van Afrika.

Voorheen bestond het reservaat uit 2 verschillende parken nl. Hluhluwe Park in het noorden en Umfolozi Park in het zuiden. Doordat ze zijn samengevoegd en verbonden door het Corridor Reserve, is Hluhluwe-Imfolozi met 96.000 ha nu een van de grootste parken van Zuid-Afrika. Het is hier minstens net zo mooi als in Kruger èn een stuk minder druk. Het landschap is heel divers met veel bomen en planten die door de inheemse Zulu nog gebruikt worden voor voedsel en medicijnen. Ooit was dit gebied het exclusieve jachtdomein van de beroemde Zulu ko ning Shaka.

Hluhluwe-Imfolozi is bekend geworden vanwege het succesvol redden van de witte (breedlip) neushoorn die, vanwege de jacht, met uitsterven werd bedreigd. Er waren nog maar ca. 20 neushoorns toen de specialisten van de Game Capture Unit met hun "Operation White Rhino" de neushoorn hebben behoedt tegen uitsterven. Inmiddels zijn er weer meer dan 1.400 witte en 300 zwarte neushoorns. Naast de witte neushoorn wordt ook de zwarte (puntlip) neushoorn beschermd.

Flora en fauna:
Hluhluwe: heuvelachtig, grasland en dicht struikgewas.
Imfolozi: is vlakker, droger en kaler dan Hluhluwe.

Hluhluwe-Imfolozi heeft veel groot en klein wild; leeuw, giraffe, olifant, zebra, witte en zwarte neushoorn, cheetah, buffel, nijlpaard, nijlkrokodil, wrattenzwijnen, impala, nyala, waterbok, gnoe, kudu, duiker, jachtluipaard, hyena, blue wildebeest, genet, bushbaby en diverse bokken.

Door de diversiteit in het park zijn er meer dan 300 soorten vogels geregistreerd waaronder ook hele bijzondere en zeldzame: Bateleur, grondneushoornvogel, witruggier, Rudds Apalis (apalis), Pink throated Twin spot (astrild), Lemon breasted Canary (kanarie), Green Coucal (koekoek), Southern Banded Snake Eagle (slangenarend), Secretary bird (secretarisvogel), Black winged Plovers (plevier), Honey Buzzard (wespendief), African Broadbill (breedbek), duizenden watervogels, eenden en zilverreigers.

Activiteiten:
Game drive met eigen auto, diverse hides en uitzichtpunten, wandelingen met een gids, dag- en avond game drives, boottocht over de Hluhluwe rivier. In het Centenary Game Capture Centre kun je met een gids rondlopen, er is een informatiecentrum en een museum.

Wilderness area is een gebied van 30.000 ha waar geen wegen zijn. Het ligt in het zuiden van Imfolozi. Hier wordt de weekend wilderness trail georganiseerd. Het is te boeken van half maart - half december. Dit is een 3-daagse wandeling in het hart van het gebied onder begeleiding van een ervaren game ranger. Overnachtingen in een tent.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.