Voorstel aanvragen

20 daagse groepsreis de Wereld in één Land per minibus!

v.a. 3192/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Een bezoek aan Zuid-Afrika is één groot avontuur en deze prachtige reis is daar geen uitzondering op. De natuur wordt gekenmerkt door wilde dieren, hoge bergen, groene valleien, watervallen, inheemse bossen en waterrijke gebieden. Tijdens deze reis in een kleine groep zult u keer op keer kunnen genieten van adembenemende landschappen.

Met de minibus reist u door het Krugerpark, de Panoramaroute, de formidabele Drakensbergen, de bekende Garden Route, de droge binnenlanden en glooiende wijnlanden. Ook maakt u een uitstapje naar het koninkrijk Eswatini (Swaziland) en het bergachtige en ongerepte Lesotho.

Specificaties

6403
v.a.€ 3192/ per persoon
20 dagen
Panorama Route, Kruger National Park, Royal Natal N.P. (Drakensbergen), Addo Elephant National Park, Garden Route National Park (Tsitsikamma en Wilderness), Kaapse Schiereiland, Hluhluwe- Imfolozi Game Reserve, iSimangaliso Wetland Park
Zuid-Afrika, Eswatini (Swaziland), Lesotho
Johannesburg, Graskop, St. Lucia, Cradock, Knysna, Oudtshoorn, Stellenbosch, Kaapstad
Johannesburg
Kaapstad
 • Vervoer met een busje voorzien van airconditioning
 • Overnachtingen in guesthouses/lodges
 • 19x ontbijt, 3x lunch, 2x diner
 • Genoemde activiteiten (game drives met het tourbusje)
 • Entreegelden
 • Transfer van OR Tambo luchthaven naar hotel Johannesburg (Safari Club)
 • Vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Evt. visa
 • Optionele activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Extra maaltijdpakket voor 7 diners
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Minibus met chauffeur
Volgens beschrijving
Lodge, Guesthouse
Comfort
Ja
Vanaf 12 jaar

Overige informatie

yes, Yes
minimaal 4, maximaal 14
Extra activiteiten mogelijk, o.a. game drives per open 4x4 safarivoertuig en excursies Johannesburg/Kaapstad
Zachte tassen, niet meer dan 15 kg + 1 dagtas/rugzakje en camera(tas)
Engels en/of Duits
Engels
Ja
Nee
Nee
Dagprogramma
Reisschema -

Maaltijden die inbegrepen zijn: O= Ontbijt, L= Lunch, D= Diner

Dag 1: Johannesburg
Bij aankomst in Johannesburg zult u opgehaald worden en naar de Safari Club Lodge gebracht worden. De dag is ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om rustig bij te komen van uw reis of wellicht wilt u een excursie maken zoals een bezoek aan het apartheidmuseum met gids, tour door Johannesburg, bezoek aan Lesedi Cultural Village of neem een kijkje in de township Soweto met een gids. Boek deze excursie vooraf om teleurstelling ter plaatse te voorkomen.

Om 18.00 uur is er een informatie bijeenkomst bij Safari Club. Hier ontmoet u de rest van de groep en het is noodzakelijk dat u aanwezig bent om geen belangrijke informatie m.b.t. de reis te missen. Lunch en diner zijn vandaag voor eigen rekening.

Accommodatie: Safari Club (of gelijkwaardig), kamers met en-suite badkamer op basis van logies en ontbijt. Zwembad, bar en restaurant aanwezig.

Dag 2: Graskop (O)
Na een vroeg ontbijt is het om 06:30 uur tijd om te vertrekken vanuit Johannesburg in oostelijke richting naar de provincie Mpumalanga. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen, passen, valleien, rivieren, watervallen en bossen. Onderweg zal gestopt worden om te lunchen en eventueel wat drankjes en snacks te kopen (voor eigen rekening).
U overnacht vanavond in Graskop, een klein dorp tussen de bossen en aan het begin van de Panoramaroute. Strategisch ook goed gelegen als toegangspoort naar het Kruger National Park (dagafstand ca. 385 km).

Accommodatie: Graskop Hotel (of gelijkwaardig), kamers met en-suite badkamer op basis van logies en ontbijt. Zwembad, bar en restaurant aanwezig.

Dag 3-4: Kruger National Park (2x O)
Na het ontbijt gaat de reis om 07:00 uur verder via de Panorama Route naar het Krugerpark. Bij helder weer heeft u prachtige vergezichten over de derde grootste canyon ter wereld: de Blyde River Canyon. De eerste stop vandaag is bij Bourke’s Luck Potholes, een spectaculaire rotsformatie gevormd door erosie.

In het Krugerpark gaat u vervolgens op zoek naar de Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel). Tijdens de game drives in de vroege ochtend en namiddag maakt u kennis met het Afrikaanse wild. De game drives worden uitgevoerd met het busje, maar u kunt tegen betaling ook kiezen voor een safari met een open 4×4 safarivoertuig (prijs +/- R1160 p.p. voor een volle dag game drive). Voor deze game drives zijn minimaal twee deelnemers nodig en de vertrektijd hangt af van het seizoen (dagafstand op dag drie ca. 250 km).

Accommodatie: Berg en Dal Camp (of gelijkwaardig) in bungalows op basis van logies en onbijt. Zwembad en restaurant aanwezig.

Dag 5-6: Eswatini/Swaziland (2x O, 1x L)
Het koninkrijk Eswatini (de nieuwe naam voor Swaziland), met Koning Mswati III als leider, is een van de drie monarchieën in Afrika. De bewoners van Eswatini zijn trots op hun traditionele levensstijl en cultuur. U bezoekt het Mlilwane Wildlife Sanctuary waar naast het uitbundige vogelleven ook tal van andere dieren te spotten zijn zoals nijlpaarden, giraffes, zebra’s en diverse antilopen. Iets wat u vast graag zult zien tijdens de wandeling met gids in de (na)middag.

De volgende dag wordt een bezoek gebracht aan een cultureel dorp waar u kennis zult maken met de traditionele gewoontes van dit buitengewoon vriendelijke volk. Dit is ene intercatief bezoek waarbij u ook een paar traditionele hapjes kunt proeven (dagafstand dag vijf ca. 190 km, vertrektijd 08:00 uur).

Accommodatie: twee overnachtingen in traditionele Beehive hutten met en-suite badkamer, op basis van logies en onbijt. Restaurant aanwezig.

Dag 7-8: Zululand (2x O)
In Eswatini wordt ’s ochtends onderweg gestopt om een markt te bezoeken waar u wat souvenirs kunt kopen en de lokale bevolking ondersteunen. Daarna keert u weer terug naar Zuid-Afrika en reist door de provincie Kwazulu Natal waar u laat in de middag bij de lodge arriveert. De volgende ochtend maakt u met het toerbusje een game drive door het wildrijke Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Dit park staat met name bekend vanwege de witte en zwarte neushoorns die hier leven. Na deze safari gaat de reis verder naar het iSimagaliso Wetlands park, een prachtig natuurgebied wat een plaatstje heeft verdiend op de werelderfgoed lijst. Hier maakt u een boottrip op het St. Lucia meer om de waterdieren zoals nijlpaarden en krokodillen van dichterbij te bekijken. (dagafstand ca. 440 km)

Accommodatie: Ezulwini Lodge (of gelijkwaardig) in kamers met en-suite badkamer op basis van logies en ontbijt. Zwembad, bar en eetzaal aanwezig.

Dag 9-10 : Drakensbergen (2x O, 1xL, 2x D)
Vandaag rijdt u verder het binnenland in naar de Drakensbergen. U overnacht bij The Cavern, een accommoatie gelegen in een 3000 hectare tellend prive gebied grenzend aan het Royal Natal National Park dat deel uitmaakt van het uKhalamba Drakensberg Park. De hoofdattractie in dit deel van de Drakensbergen is het Amfitheater, een rotswand van vijf kilometer lang die op haar hoogste punt wel 1200 meter hoog is. Ook de Mont-Aux-Sources Peak waar de Oranje en Tugela rivier hun oorsprong vinden en de prachtige Tugela Waterval zijn bijzonder spectaculaire wonderen der natuur. In dit gebied vindt u tevens eeuwenoude rotsschilderingen. Onder leiding van een gids maakt u prachtige wandelingen in deze adembenemende omgeving! (dagafstand dag negen ca. 540 km)

Accommodatie: The Cavern (of gelijkwaardig), kamers met en-suite badkamer op basis van logies, ontbijt en diner en op dag 10 ook lunch. Zwembad, bar en restaurant aanwezig.

Dag 11-12: Lesotho (2x O, 1x L)
Vandaag gaat u de grens over naar Lesotho. Na een lange dag arriveert u bij de Malealea Lodge gelegen in het westen van dit Koninkrijk. Dit afgelegen gedeelte van Lesotho is adembenemend mooi. Lesotho is rijk aan natuurlijke schoonheid, flora, fauna en cultureel erfgoed. U krijgt de kans om kennis te maken met het dagelijkse leven van het Basotho volk, hun gewoonten en tradities. Een tocht met een Basotho pony mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit land. De pony is het beste vervoermiddel om dit bergachtige gebied te verkennen. Het is zelfs te verkiezen boven een sterke 4×4 auto! Door de hoge ligging van Lesotho, kan het hier (met name ’s nachts) ontzettend koud zijn, zorg dus voor warme kleding. (Dagafstand ca. 420 km)

Accommodatie: Malealea lodge (of gelijkwaardig) in kamers met en-suite badkamer op basis van logies en onbijt.

Dag 13: Cradock (O)
Vanochtend laat u de schoonheid van Lesotho achter u en gaat de grens over, terug naar Zuid-Afrika. De reis van vandaag brengt u naar het historische dorp Cradock in de Karoo. In dit dorp (gesticht in 1814), waar landbouw de belangrijkste manier van bestaan is, zult u de traditionele Karoo gastvrijheid ervaren. Deze plaats is gezegend met een aantal prachtige historische huizen en gelegen dichtbij natuurlijke zwavelbronnen. Niet vergeten om ’s avonds de spectaculaire sterrenhemel te bewonderen voordat u onder de wol kruipt (dagafstand ca. 415 km).

Accommodatie: ‘Die Tuishuise’ (of gelijkwaardig) kamers en-suite, op basis van logies en onbijt. Bar en restaurant aanwezig.

Dag 14: Addo Elephant National Park (O)
Na het ontbijt, vertrekt u vanochtend om 08:00 uur naar de volgende bestemming. Addo Elephant National Park is de plek bij uitstek om het grootste zoogdier op land, de olifant, te zien. Het park beschikt over een grote populatie olifanten en andere zoogdieren zoals: leeuwen, hyena’s, buffels, zwarte neushoorns, zebra’s en diverse soorten antilopen. Verder vindt u er zo’n 150 vogelsoorten, alsmede 600 verschillende soorten planten. Samen met uw gids maakt u in de namiddag een game drive met het busje op zoek naar deze dieren. De avond kunt u heerlijk doorbrengen aan de verlichte waterplaats waar u nachtdieren kunt zien die komen drinken (dagafstand ca. 300 km).

Ook hier kunt u optioneel een sundowner game drive met een open safarivoertuig maken. Vooraf boeken noodzakelijk en minimaal twee personen, vertrektijd afhankelijk van het seizoen. Prijzen op aanvraag.

Accommodatie: Addo Elephant Rest Camp in bungalows met en-suite badkamer op basis van logies en onbijt. Zwembad en restaurant aanwezig.

Dag 15-16: Tsitsikamma  (2x O)
Na het ontbijt vertrekt u naar de kust en de prachtige natuur van de Garden Route. In deze avontuurlijke en ongerepte natuur verblijft u in het Tsitsikamma National Park (onderdeel van het Garden Route N.P.). Hier kunt u wandelen langs de rotsachtige kust met haar Fynbos begroeiing. Voor de echte avonturiers onder u is er de gelegenheid om optioneel een bungeejump van 216 meter te maken vanaf de Bloukrans brug (dagafstand op dag 15 ca. 240 km).

Accommodatie: Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig in kamers met en-suite badkamer op basis van logies en ontbijt. Zwembad en restaurant aanwezig.

Dag 17: Oudtshoorn (O)
Na een bezoek aan de ‘Heads’ in Knysna en het proeven van oesters, rijdt u verder door de Outeniqua bergen naar de Kleine Karoo. In Oudtshoorn bezoekt u de beroemde Cango Caves een bijzonder ondergronds grottenstelsel en een avontuurlijk spektakel (dagafstand ca. 280 km). U overnacht in de ‘Struisvogelhoofdstad’ van de wereld.

Accommodatie: Mooiplaas Guest House (of gelijkwaardig) in kamers met en-suite badkamer op basis van logies en ontbijt. Bar, restaurant en zwembad aanwezig.

Dag 18-19: Kaapstad (2x O)
Om 08:00 uur stapt u weer in het busje op weg naar de laatste bestemming van deze reis. Gelukkig hoeft u niet zelf te rijden, want vandaag gaat u in Stellenbosch heerlijke wijnen proeven. ’s Middags komt u aan in Kaapstad en kunt u op eigen gelegenheid naar het V&A Waterfront  om te shoppen of een terrasje te pakken of wellicht wilt u één van de stranden van Kaapstad bezoeken. Op dag 19 maakt u een rit met het busje over het Kaapse Schiereiland naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop (dagafstand dag 18 ca. 450 km).

Accommodatie: The Townhouse Hotel (of gelijkwaardig) in kamers met en-suite badkamer, op basis van logies en onbijt. Restaurant aanwezig.

Dag 20: Kaapstad (O)
Vanochtend kunt u, afhankelijk van het weer, de Tafelberg op gaan en genieten van het overweldigende uitzicht (optionele excursie en voor eigen rekening). U heeft de middag vrij voor eventuele laatste aankopen of om te relaxen op het strand. Uw vakantie in Zuid-Afrika eindigt om 18.00 uur bij de luchthaven van Kaapstad.

Optionele activiteiten in en rond Kaapstad: cage dive met haaien, per fiets door de wijnlanden van Stellenbosch, township tour, per fiets door Kaapstad, toer door de wijnlanden. Informeer bij ons naar de prijzen van deze excursies.

Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *