Voorstel aanvragen

Adventure Truck reis: ‘Van Noord naar Zuid’

v.a. 2895/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Tijdens deze complete, afwisselende en avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika komen alle hoogtepunten aan bod: safari’s in het Krugerpark en Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, de wijnlanden rondom Stellenbosch, de indrukwekkende Drakensbergen en natuurlijk het bruisende Kaapstad met zijn fameuse Tafelberg. Ervaar de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid, geniet van de beroemde Tuinroute en kom heerlijk tot rust aan de kust. Ook de schitterende Panoramaroute, de struisvogels in Oudtshoorn, stranden van Durban, het groene Tsitsikamma N.P. en een bezoek aan Eswatini (voorheen Swaziland) en Lesotho zijn bij deze reis inbegrepen.

U kunt ervoor kiezen om tijdens deze reis te overnachten in tweepersoons koepeltenten of in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Meer informatie vindt u in het reisschema. Wanneer u kiest voor de kampeerreis dan wordt er van u verwacht om mee te helpen bij het opzetten van de tenten, het inpakken van de truck en bij de bereiding van de maaltijden. Een flexibele instelling is gewenst.

 

Specificaties

7147
v.a.€ 2895/ per persoon
19 dagen
Addo Elephant National Park, Garden Route National Park (Tsitsikamma en Wilderness), Golden Gate Highlands National Park, Royal Natal N.P. (Drakensbergen), iSimangaliso Wetland Park, Kruger National Park, Mlilwane Game Reserve, Panorama Route, Route 62, Hluhluwe- Imfolozi Game Reserve
Lesotho, Eswatini (Swaziland), Zuid-Afrika
Graaff Reinet, Johannesburg, Kaapstad, Oudtshoorn, St. Lucia, Stormsrivier
Johannesburg
Kaapstad
 • Camping: 13 overnachtingen in een tweepersoons koepeltent en 6 overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Accommodatie: 16 overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer en 3 overnachtingen in een permanente tweepersoonstent met eigen badkamer
 • Verzorging: 18x ontbijt, 19x lunch, 18x diner
 • Begeleiding door een gekwalificeerde gids en inbegrepen activiteiten zoals genoemd in het reisschema
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfers
 • Overnachting in Johannesburg voorafgaand aan de reis en een overnachting in Kaapstad na afloop van de reis
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Handdoek
Adventure truck
Vol pension inclusief activiteiten
Camping, Lodge
Budget/Comfort
Ja
Kinderen t/m 7 jaar niet toegestaan. Kinderen van 8 t/m 12 jaar op aanvraag. In totaal mogen er maximaal 2 kinderen tussen 13 t/m 15 jaar mee op de tour
Wij raden u aan om 1 dag voor aanvang van de tour te arriveren en uw terugvlucht 1 dag na afloop van de reis te boeken. U kunt bij ons tevens een pre- en posttour overnachting boeken.
Dagprogramma
Reisschema -

Deze reis doet de volgende provincies en landen aan: Gauteng, Limpopo, Mpumalanga, eSwatini, KwaZulu-Natal, Oost Kaap, Lesotho en West Kaap

Reisschema:

Inbegrepen maaltijden: O = Ontbijt; L = Lunch; D = Diner

Dag 1: Kruger National Park (L,D)
Om 07:00 uur in de ochtend vertrekt u vanaf Garden Court O.R.Tambo in Johannesburg richting de provincie Mpumalanga. In de middag arriveert u bij het Kruger National Park en vanaf het moment dat u naar binnen rijdt, kunt u beginnen met het spotten van wild! U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een Sundowner Drive, uw gids kan u ’s ochtends helpen met het reserveren van deze safari. (dagafstand ± 515 kilometer).

Camping: Nkambeni Safari Camp (tent)
Accommodatie: Nkambeni Safari Camp (permanente tweepersoonstent met eigen badkamer)
Optionele activiteit: Sundowner game-drive

Dag 2: Kruger National Park (O, L, D)
Vroeg op zodat u de gehele dag in het park kunt doorbrengen op zoek naar de Big Five! Met een oppervlakte van bijna 20.000 km² is het Krugerpark het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Uw reisleiding neemt u de hele dag mee om zoveel mogelijk van de 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren te zien. Vanuit de hoge adventure truck met zijn grote ramen heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Reizigers die het activity package geboekt hebben, gaan vandaag met een open 4×4 safarivoertuig het park in.

Camping: Nkambeni Safari Camp (tent)
Accommodatie: Nkambeni Safari Camp (permanente tweepersoonstent met eigen badkamer)
Inbegrepen actviteit: Game-drive in een 4×4 safari voertuig

Dag 3: Krugerpark, Panorama Route (O, L, D)
Indien u wilt deelnemen aan de optionele ochtend game walk, is het vandaag wederom vroeg op. Tijdens een wandeling in de bush ziet u het park met heel andere ogen en is er meer aandacht voor de kleinere dieren, de voetstappen van dieren en planten. Uiteraard heeft u nog altijd kans om oog in oog te staan met groot wild en de rangers dragen dan ook een wapen in verband met de veiligheid.
Wanneer alle reizigers weer in het camp zijn, vertrekt u naar de nabijgelegen Panorama Route. Hier bezoekt u Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels en God’s Window. Laat in de middag keert u weer terug naar het kamp in het Krugerpark.

Camping: Nkambeni Safari Camp (tent)
Accommodatie: Nkambeni Safari Camp (permanente tweepersoonstent met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Panorama route: God’s Window, Bourkes Luck Potholes, Three Rondavels

Optionele activiteit: ochtend game walk

Dag 4: Eswatini – Mlilwane Wildlife Sanctuary (O, L, D)
Na een kopje koffie met rusks (traditionele Zuid-Afrikaanse lekkernij om in uw koffie te dopen), vertrekt u in zuidelijke richting door het Krugerpark. Onderweg kunt u vanuit de truck wellicht nog leden van de Big Five spotten.
Houdt uw paspoort gereed, want wanneer u het Krugerpark verlaat, is het nog slechts een klein stukje naar de grens van het koninkrijk Eswatini (voorheen Swaziland). De bestemming voor vandaag is de Ezulwini Vallei net buiten de hoofdstad Mbabane. U gaat het Mlilwane Game Reserve binnen en omdat hier geen grote roofdieren zijn, kunt u heerlijk de omgeving te voet verkennen (dagafstand ± 380 waarvan zo’n 150 kilometer in Kruger NP).

Camping: Mlilwane Wildlife Sanctuary , of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Mlilwane Wildlife Sanctuary , of gelijkwaardig (tweepersoons ‘beehive’ met eigen badkamer)
Inclusieve activiteit: Game-drive Kruger in de truck

Dag 5: Mlilwane Wildlife Sanctuary (O, L, D)
Vanochtend kunt u de Ezulwini Vallei, ook wel ‘Valley of Heaven’ genoemd, verder ontdekken. In de ochtend maakt u een wandeling door het reservaat. Later in de middag kunt u met uw gids mee op een wandeling naar de Esijeni community (optioneel). U krijgt hier een glimps te zien van hoe het leven er in Eswatini uitziet.

Camping & Accommodatie: Mlilwane, of gelijkwaardig (‘beehive’ met eigen badkamer)
Inclusieve activiteit: Nature walk in Mlilwane
Optionele activiteiten: game drive, mountainbiken

Dag 6: St Lucia (O, L, D)
Vandaag neemt u afscheid van Eswatini en rijdt weer naar Zuid-Afrika. U verlaat het land in het zuiden en rijdt door Zululand, ooit het land van de machtige King Shaka. U verblijft de komende twee nachten in St. Lucia.

Camping & Accommodatie: Shonalanga, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)

Dag 7: Hluhluwe – Imfolozi Game Reserve/iSimangaliso Wetland Park (O, L, D)
U vertrekt vroeg deze ochtend voor een mooie game-drive in het nabijgelegen Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, en van de plaatsen waar u de bedreigde neushoorns kunt spotten. Ondanks dat de neushoorns de meest bekende inwoners zijn van dit park, leven er hier ook vele andere diersoorten, waaronder de volledige Big Five. Heeft u ze in Kruger National Park niet allemaal kunnen spotten, dan heeft u hier de kans de overige leden te zien.

U keert in de middag terug naar de accommodatie en u kunt zich even opfrissen alvorens u aan boort gaat van een boot voor een cruise op de St. Lucia estuary.

Camping & Accommodatie: Shonalanga, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: game-drive, boottocht.

Dag 8: Ukhahlamba Drakensberg Park (O, L, D)
Vandaag reist u verder landinwaarts naar het Royal Natal National Park, onderdeel van de Drakensbergen. Dit is Zuid-Afrika’s hoogste bergketen met toppen van 3000 meter en meer. U kunt hier heerlijk wandelen en o.a. rotsschilderingen bekijken. Onderweg wordt in Howick gestopt om de waterval te bezoeken en de plaats waar Nelson Mandela werd gearresteerd voordat zijn gevangenisstraf van 27 jaar begon (dagafstand ± 265 kilometer).

Camping: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: bezoek Howick waterval en Nelson Mandela Capture Site

Dag 9: Drakensbergen (O, L, D)
Op de tweede dag in de Drakensbergen kunt u onder leiding van uw gids een wandeling/hike maken met de mogelijkheid om San rotstekeningen te bezoeken onderweg met een lokale gids. Op basis van de wensen en lichamelijke conditie van de groep, kan besloten worden om verschillende routes aan te bieden waaruit u kunt kiezen. Het belangrijkste doel van vandaag is dat iedereen geniet van de prachtige omgeving in zijn eigen tempo.

Camping: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Hike met eigen gids in Royal Natal National Park

Dag 10: Golden Gate Highlands N.P. – Lesotho (O, L, D)
Vandaag begint de reis met het rijden van een prachtige bergpas en een bezoek aan een vulture restaurant waar u met een beetje geluk de grote gieren zult zien. Daarna volgt een mooie route door het Golden Gate Highlands National Park naar de grens met Lesotho (dagafstand ± 550 km en een grensovergang).

Camping & accommodatie: Semonkong Lodge, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: rit met de truck door het Golden Gate Highlands NP

Dag 11: Lesotho (O, L, D)
Vanochtend maakt u een wandeling in de bergen waarbij u kunt genieten van de zuivere berglucht, het mooie uitzicht en u brengt een bezoek aan een lokaal dorpje. Hier maakt u kennis met het dagelijks leven van de bewoners. Het Basotho-volk staat bekend vanwege de traditionele hoeden, dekens en de sterke bergpony’s. Deze pony’s zijn uitermate goed aangepast aan het bergachtige gebied en u heeft de mogelijkheid om een rit op de rug van een pony te maken om dit zelf te ervaren.

Camping & accommodatie: Semonkong Lodge, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: ochtend wandeling door de bergen naar waterval
Optionele activiteiten: Pony trekking, extra hiking mogelijkheden

Dag 12: Graaff Reinet (O, L, D)
U verlaat het ‘Kingdom in the Sky’ en rijdt over de Oranjerivier (ook wel Garieprivier genoemd) en door de Karoo, een droog semi-woestijn landschap. De reis eindigt vandaag in het historische dorp Graaff Reinet, het op vier na oudste dorp in Zuid-Afrika (dagafstand ± 265 kilometer).

Camping & accommodatie: Profcon Resort, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Valley of Desolation Sundowner or Sunrise tour

Dag 13: Graaff Reinet – Addo Elephant National Park (O, L, D)
Vanochtend heeft u de kans om een sunrise tour naar de Valley of Desolation te maken. Deze prachtige vallei geeft u een uniek uitzicht over de velden en het kleine dorpje. Indien de tijd het toelaat kunt u een wandeling in het dorp maken.Daarna vervolgt u uw rondreis in zuidelijke richting naar het Addo Elephant National Park: Addo is het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika en is het leefgebied van meer dan 600 Afrikaanse olifanten! Maar u vindt hier ook de kaapse buffel, leeuw, zwarte neushoorn en diverse antilopen. In de middag maakt u een game-drive in de Nomad truck (dagafstand ± 153 kilometer) en u eindigt vanavond in Gqeberha (voorheen Port Elizabeth).

Camping & accommodatie: Garden Court Kings Beach, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Valley of Desolation sunrise tour, Middag game-drive in Addo (Nomad truck)

Dag 14: Addo Elephant N.P. (O, L, D)
Deze ochtend is het tijd om verder op zoek te gaan naar de olifanten en andere dieren in het Addo Elephant park! U gaat op pad met de truck voor een game-drive door het park en omdat u lekker hoog zit, heeft u een goed uitzicht. Dankzij recente uitbreidingen in het Addo Elephant Park het derde grootste wildreservaat in Zuid-Afrika.

Camping & accommodatie: Garden Court Kings Beach, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Halve dag game-drive in Addo met de truck

Optionele activiteit: Bezoek aan Port Elizabeth

Dag 15: Tsitsikamma N.P. (O, L, D)
De reis gaat verder langs de kust richting het Tsitsikamma National Park. Tsitsikamma betekent ‘plaats van overvloedig water’ en de inheemse bossen en dramatische kustlijnen zullen u niet teleurstellen! Onderweg wordt gestopt in Jeffrey’s Bay, een kleine plaats die bekend is vanwege de uitstekende surfmogelijkheden en heerlijke stranden (dagafstand ± 370 kilometer).

Camping & accommodatie: Tsitsikamma Village Inn OR Tube ’n Axe, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan Jeffrey’s Bay

Dag 16: Tsitsikamma National Park (O, L, D)
Vandaag gaat u het Tsitsikamma National Park te voet verkennen. Avonturiers nemen deel aan de Waterfall Trail, een intensieve maar prachtige hike! Deze route kronkelt langs de mooie kustlijn en eindigt bij de waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Liever wat rustiger aan doen? Maak dan gebruik van het wandelpad naar de monding van de Stormsrivier waar u prachtige foto’s van de ruige kustlijn kunt maken. Optioneel kunt u in de namiddag deelnemen aan de Treetop Canopy Tour waarbij u het park vanuit de ogen van de vele vogels die hier leven kunt ervaren.

Camping: Tsitsikamma Village Inn OR Tube ’n Axe, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Tsitsikamma NP entreegelden en wandeling
Optionele activiteit: Treetop Canopy tour, Bungee jumping

Dag 17: Oudtshoorn (O, L, D)
De dag begint met een bezoek aan Nature’s Valley waar u een wandeling kunt maken of op het mooie strand een kijkje kunt nemen. Na een stop in Knysna rijdt u door de Outeniqua Mountains naar Oudtshoorn aan de Route 62. Oudtshoorn heeft de meeste zonnedagen van Zuid-Afrika en staat bekend als de struisvogelhoofdstad, vanwege de struisvogelboerderijen. Vanmiddag bezoekt u de indrukwekkende Cango Caves tijdens een begeleide wandeling door de grotten (dagafstand ± 215 kilometer).

Camping & accommodatie: Kleinplaas Holiday Resort, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Ochtend bezoek aan Nature’s Valley, Bezoek aan de Cango Caves

Dag 18: Route 62 – Hermanus (O, L, D)
Een vroege start van de dag vandaag om van dichtbij te genieten van één van Zuid-Afrika’s schattigste dieren: de meerkatten! Bij zonsopgang komen deze dieren tevoorschijn uit hun nesten en kunt u hun van dichtbij gadeslaan. Na het ontbijt neemt u afscheid van Oudtshoorn en via een mooie route rijdt door de Klein Karoo en de wijnlanden naar Barrydale. Onderweg kan een stop bij Ronnie’s Sex Shop niet ontbreken! In deze winkel geen sex-artikelen, maar een bar om iets te eten of drinken. Het opschrift was officieel ‘Ronnies shop’, maar vrienden van eigenaar Ronnie voegden daar ‘sex’ aan toe. Tegenwoordig stoppen toeristen van over de hele wereld hier om iets te drinken en een foto te maken (dagafstand ± 177 km).

Camping & Accommodatie: Karoo Art Hotel, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer).
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan Ronnie’s sex shop, Meerkat experience

Dag 19: Kaapstad (O, L)
Vanuit Barrydale reist u vandaag door naar het meest zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent, Agulhas. Het is op dit punt dat de Atlantische en Indische Oceaan officieel samenkomen. Een plaquette duidt de nauwkeurige plaats van dit specifieke plekje aan. Daarna reist u via een prachtige kustroute richting Kaapstad. Er is tijd voor een korte wandeling over de boardwalk in Hermanus en hier gaat u in de maanden juli-november op zoek naar walvissen. Vervolgens stopt u bij de grootste kolonie van Afrikaanse pinguïns en Stony Point Nature Reserve alvorens u naar het centrum van Kaapstad rijdt waar uw tour eindigt (dagafstand ± 414 km).

Inbegrepen activiteit: Cape Agulhas, Hermanus, bezoek aan de Afrikaanse pinguins en Stony Point Nature Reserve

Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *