Voorstel aanvragen

Adventure Truck reis: ‘Van Noord naar Zuid’

v.a. 2750/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Tijdens deze complete, afwisselende en avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika komen alle hoogtepunten aan bod: safari’s in het Krugerpark en Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, de wijnlanden rondom Stellenbosch, de indrukwekkende Drakensbergen en natuurlijk het bruisende Kaapstad met zijn fameuse Tafelberg. Ervaar de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid, geniet van de beroemde Tuinroute en kom heerlijk tot rust aan de kust. Ook de schitterende Panoramaroute, de struisvogels in Oudtshoorn, stranden van Durban, het groene Tsitsikamma N.P. en een bezoek aan Eswatini (voorheen Swaziland) en Lesotho zijn bij deze reis inbegrepen.

U kunt ervoor kiezen om tijdens deze reis te overnachten in tweepersoons koepeltenten of in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Meer informatie vindt u in het reisschema. Wanneer u kiest voor de kampeerreis dan wordt er van u verwacht om mee te helpen bij het opzetten van de tenten, het inpakken van de truck en bij de bereiding van de maaltijden. Een flexibele instelling is gewenst.

Let op: Deze rondreis is ook te boeken in omgekeerde volgorde. U vertrekt dan vanuit Kaapstad en eindigt in Johannesburg. De prijs is hetzelfde.

Specificaties

7147
v.a.€ 2750/ per persoon
20 dagen
Addo Elephant National Park, Garden Route National Park (Tsitsikamma en Wilderness), Golden Gate Highlands National Park, Royal Natal N.P. (Drakensbergen), iSimangaliso Wetland Park, Kruger National Park, Mlilwane Game Reserve, Panorama Route, Route 62, Hluhluwe- Imfolozi Game Reserve
Lesotho, Eswatini (Swaziland), Zuid-Afrika
Durban, Graaff Reinet, Johannesburg, Kaapstad, Paarl, Oudtshoorn, St. Lucia
Johannesburg
Kaapstad
 • Camping: 13 overnachtingen in een tweepersoons koepeltent en 6 overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Accommodatie: 16 overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer en 3 overnachtingen in een permanente tweepersoonstent met eigen badkamer
 • Verzorging: 19x ontbijt, 20x lunch, 19x diner
 • Begeleiding door een gekwalificeerde gids en inbegrepen activiteiten zoals genoemd in het reisschema
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (transfers)
 • Transfers
 • Overnachting in Johannesburg voorafgaand aan de reis en een overnachting in Kaapstad na afloop van de reis
 • Optionele activiteiten: zie lijst, prijzen zijn ter indicatie
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Handdoek
Adventure truck
Vol pension inclusief activiteiten
Camping, Lodge
Budget/Comfort
Ja
Kinderen t/m 7 jaar niet toegestaan. Kinderen van 8 t/m 12 jaar op aanvraag. In totaal mogen er maximaal 2 kinderen tussen 13 t/m 15 jaar mee op de tour
Wij raden u aan om 1 dag voor aanvang van de tour te arriveren en uw terugvlucht 1 dag na afloop van de reis te boeken. U kunt bij ons tevens een pre- en posttour overnachting boeken.
Dagprogramma
Reisschema -

Deze reis doet de volgende provincies en landen aan: Gauteng, Limpopo, Mpumalanga, eSwatini, KwaZulu-Natal, Oost Kaap, Lesotho en West Kaap

Reisschema:

Inbegrepen maaltijden: O = Ontbijt; L = Lunch; D = Diner

Dag 1: Kruger National Park (L,D)
Om 07:00 uur in de ochtend vertrekt u vanaf Belvedere Estate lodge in Johannesburg richting de provincie Mpumalanga. In de middag arriveert u bij het Kruger National Park en vanaf het moment dat u naar binnen rijdt, kunt u beginnen met het spotten van wild! U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een Sundowner Drive, uw gids kan u ’s ochtends helpen met het reserveren van deze safari. (dagafstand ± 515 kilometer).

Camping: Nkambeni Safari Camp (tent)
Accommodatie: Nkambeni Safari Camp (permanente tweepersoonstent met eigen badkamer)
Optionele activiteit: Sundowner game-drive

Dag 2: Kruger National Park (O, L, D)
Vroeg op zodat u de gehele dag in het park kunt doorbrengen op zoek naar de Big Five! Met een oppervlakte van bijna 20.000 km² is het Krugerpark het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Uw reisleiding neemt u de hele dag mee om zoveel mogelijk van de 336 soorten bomen, 49 soorten vissen, 34 soorten amfibieën, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren te zien. Vanuit de hoge adventure truck met zijn grote ramen heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Reizigers die het activity package geboekt hebben, gaan vandaag met een open 4×4 safarivoertuig het park in.

Camping: Nkambeni Safari Camp (tent)
Accommodatie: Nkambeni Safari Camp (permanente tweepersoonstent met eigen badkamer)
Inbegrepen actviteit: Game-drive in een 4×4 safari voertuig

Dag 3: Krugerpark, Panorama Route (O, L, D)
Indien u wilt deelnemen aan de optionele ochtend game walk, is het vandaag wederom vroeg op. Tijdens een wandeling in de bush ziet u het park met heel andere ogen en is er meer aandacht voor de kleinere dieren, de voetstappen van dieren en planten. Uiteraard heeft u nog altijd kans om oog in oog te staan met groot wild en de rangers dragen dan ook een wapen in verband met de veiligheid.
Wanneer alle reizigers weer in het camp zijn, vertrekt u naar de nabijgelegen Panorama Route. Hier bezoekt u Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels en God’s Window. Laat in de middag keert u weer terug naar het kamp in het Krugerpark.

Camping: Nkambeni Safari Camp (tent)
Accommodatie: Nkambeni Safari Camp (permanente tweepersoonstent met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Panorama route: God’s Window, Bourkes Luck Potholes, Three Rondavels

Optionele activiteit: ochtend game walk

Dag 4: Eswatini – Mlilwane Wildlife Sanctuary (O, L, D)
Na een kopje koffie met rusks (traditionele Zuid-Afrikaanse lekkernij om in uw koffie te dopen), vertrekt u in zuidelijke richting door het Krugerpark. Onderweg kunt u vanuit de truck wellicht nog leden van de Big Five spotten.
Houdt uw paspoort gereed, want wanneer u het Krugerpark verlaat, is het nog slechts een klein stukje naar de grens van het koninkrijk Eswatini (voorheen Swaziland). De bestemming voor vandaag is de Ezulwini Vallei net buiten de hoofdstad Mbabane. U gaat het Mlilwane Game Reserve binnen en omdat hier geen grote roofdieren zijn, kunt u heerlijk de omgeving te voet verkennen (dagafstand ± 380 waarvan zo’n 150 kilometer in Kruger NP).

Camping: Mlilwane Wildlife Sanctuary , of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Mlilwane Wildlife Sanctuary , of gelijkwaardig (tweepersoons ‘beehive’ met eigen badkamer)
Inclusieve activiteit: Game-drive Kruger in de truck

Dag 5: Mlilwane Wildlife Sanctuary (O, L, D)
Vanochtend kunt u de Ezulwini Vallei, ook wel ‘Valley of Heaven’ genoemd, verder ontdekken. In de ochtend maakt u een wandeling door het reservaat. Later in de middag kunt u met uw gids mee op een wandeling naar de Esijeni community. U krijgt hier een glimps van hoe het leven er in Eswatini uitziet. Tijdens deze interactieve

Camping & Accommodatie: Mlilwane, of gelijkwaardig (‘beehive’ met eigen badkamer)
Inclusieve activiteit: Nature walk in Mlilwane
Optionele activiteiten: game drive, mountainbiken

Dag 6: St Lucia (O, L, D)
Vandaag neemt u afscheid van Eswatini en rijdt weer naar Zuid-Afrika. U verlaat het land in het zuiden en rijdt door Zululand, ooit het land van de machtige King Shaka. U verblijft de komende twee nachten in St. Lucia.

Camping & Accommodatie: Shonalanga, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)

Dag 7: Hluhluwe – Imfolozi Game Reserve/iSimangaliso Wetland Park (O, L, D)
U vertrekt vroeg deze ochtend voor een mooie game-drive in het nabijgelegen Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, en van de plaatsen waar u de bedreigde neushoorns kunt spotten. Ondanks dat de neushoorns de meest bekende inwoners zijn van dit park, leven er hier ook vele andere diersoorten, waaronder de volledige Big Five. Heeft u ze in Kruger National Park niet allemaal kunnen spotten, dan heeft u hier de kans de overige leden te zien.

U keert in de middag terug naar de accommodatie en u kunt zich even opfrissen alvorens u aan boort gaat van een boot voor een cruise op de St. Lucia estuary.

Camping & Accommodatie: Shonalanga, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
inbegrepen activiteit: game-drive, boottocht.

Dag 8: Ukhahlamba Drakensberg Park (O, L, D)
Vandaag reist u verder landinwaarts naar het Royal Natal National Park, onderdeel van de Drakensbergen. Dit is Zuid-Afrika’s hoogste bergketen met toppen van 3000 meter en meer. U kunt hier heerlijk wandelen en o.a. rotsschilderingen bekijken. Onderweg wordt in Howick gestopt om de waterval te bezoeken en de plaats waar Nelson Mandela werd gearresteerd voordat zijn gevangenisstraf van 27 jaar begon (dagafstand ± 265 kilometer).

Camping: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: bezoek Howick waterval en Nelson Mandela Capture Site

Dag 9: Drakensbergen (O, L, D)
Op de tweede dag in de Drakensbergen kunt u onder leiding van uw gids een wandeling/hike maken met de mogelijkheid om San rotstekeningen te bezoeken onderweg met een lokale gids. Op basis van de wensen en lichamelijke conditie van de groep, kan besloten worden om verschillende routes aan te bieden waaruit u kunt kiezen. Het belangrijkste doel van vandaag is dat iedereen geniet van de prachtige omgeving in zijn eigen tempo.

Camping: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Monks Cowl, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Hike met eigen gids in Royal Natal National Park

Dag 10: Golden Gate Highlands N.P. – Lesotho (O, L, D)
Vandaag begint de reis met het rijden van een prachtige bergpas en een bezoek aan een vulture restaurant waar u met een beetje geluk de grote gieren zult zien. Daarna volgt een mooie route door het Golden Gate Highlands National Park naar de grens met Lesotho (dagafstand ± 550 km en een grensovergang).

Camping: Malealea Lodge, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Malealea Lodge, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: rit met de truck door het Golden Gate Highlands NP

Dag 11: Lesotho (O, L, D)
Vanochtend maakt u een wandeling in de bergen waarbij u kunt genieten van de zuivere berglucht, het mooie uitzicht en u brengt een bezoek aan een lokaal dorpje. Hier maakt u kennis met het dagelijks leven van de bewoners. Het Basotho-volk staat bekend vanwege de traditionele hoeden, dekens en de sterke bergpony’s. Deze pony’s zijn uitermate goed aangepast aan het bergachtige gebied en u heeft de mogelijkheid om een rit op de rug van een pony te maken om dit zelf te ervaren.

Camping: Malealea Lodge, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Malealea Lodge, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)

Inbegrepen activiteit: Lesotho Village Visit, ochtend wandeling door de bergen
Optionele activiteiten: Pony trekking, extra hiking mogelijkheden

Dag 12: Graaff Reinet (O, L, D)
U verlaat het ‘Kingdom in the Sky’ en rijdt over de Oranjerivier (ook wel Garieprivier genoemd) en door de Karoo, een droog semi-woestijn landschap. De reis eindigt vandaag in het historische dorp Graaff Reinet, het op vier na oudste dorp in Zuid-Afrika. U maakt een sundowner tour naar de Valley of Desolation (in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden bezoekt u deze mooie plek morgenochtend wanneer de zon opkomt). Deze prachtige vallei geeft u een uniek uitzicht over de velden en het kleine dorpje. Indien de tijd het toelaat kunt u een wandeling in het dorp maken.

Camping: Profcon Resort, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Profcon Resort, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)

Inbegrepen activiteit: Valley of Desolation Sundowner or Sunrise tour

Dag 13: Graaff Reinet – Addo Elephant National Park (O, L, D)
Vandaag vervolgt u uw rondreis in zuidelijke richting naar het Addo Elephant National Park: Addo is het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika en is het leefgebied van meer dan 600 Afrikaanse olifanten! Maar u vindt hier ook de kaapse buffel, leeuw, zwarte neushoorn en diverse antilopen. In de middag maakt u een game-drive in de Nomad truck (dagafstand ± 153 kilometer).

Camping: Kudu Ridge Lodge, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Kudu Ridge Lodge, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Middag game-drive

Dag 14: Addo Elephant N.P. (O, D)
Deze ochtend heeft u tijd om Port Elizabeth te bezoeken (optioneel). In de middag is het tijd om op zoek te gaan naar de olifanten en andere dieren in het Addo Elephant park! U gaat op pad met de truck voor een game-drive door het park en omdat u lekker hoog zit, heeft u een goed uitzicht.

Camping: Kudu Ridge Lodge, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Kudu Ridge Lodge, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Halve dag game-drive in Addo met de truck

Optionele activiteit: Bezoek aan Port Elizabeth

Dag 15: Jeffreys Bay – Tsitsikamma N.P. (O, L, D)
U laat Addo en haar olifanten achter u en rijdt langs de kust richting het Tsitsikamma National Park. Tsitsikamma betekent ‘plaats van overvloedig water’ en de inheemse bossen en dramatische kustlijnen zullen u niet teleurstellen! Onderweg wordt gestopt in Jeffrey’s Bay, een kleine plaats die bekend is vanwege de uitstekende surfmogelijkheden en heerlijke stranden (dagafstand ± 210 kilometer).

Camping: Tsitsikamma Cottages, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Tsitsikamma Cottages, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan Jeffrey’s Bay

Dag 16: Tsitsikamma National Park (O, L, D)
Vandaag gaat u het Tsitsikamma National Park te voet verkennen. Avonturiers nemen deel aan de Waterfall Trail, een intensieve maar prachtige hike! Deze route kronkelt langs de mooie kustlijn en eindigt bij de waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Liever wat rustiger aan doen? Maak dan gebruik van het wandelpad naar de monding van de Stormsrivier waar u prachtige foto’s van de ruige kustlijn kunt maken. Optioneel kunt u deelnemen aan de Treetop Canopy Tour waarbij u het park vanuit de ogen van de vele vogels die hier leven kunt ervaren.

Camping: Tsitsikamma Cottages, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Tsitsikamma Cottages, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Tsitsikamma NP entreegelden en wandeling
Optionele activiteit: Treetop Canopy tour

Dag 17: Garden Route (O, L, D)
Vandaag de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken langs de Garden Route te bezoeken en om optionele activiteiten te ondernemen. De truck rijdt vandaag een aantal rondes langs de bezienswaardigheden zodat u zelf kunt kiezen hoe lang u ergens wilt blijven voordat u met de truck naar een volgende plek rijdt. De dag begint met een bezoek aan Nature’s Valley waar u een wandeling kunt maken of relaxen op het mooie strand. De dag eindigt op de stranden aan de Keurbooms Lagoon, eveneens een prachtige plek. ’s Avonds kunt u samen met uw andere reisgenoten gezellig uit eten gaan (optioneel) en napraten over de dingen die u die dag heeft gedaan.

Camping & Accommodatie: The Dunes Hotel, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan Nature’s Valley en Keurbooms strand
Optionele activiteiten: Birds of Eden, Monkey Town, bungeejump

Dag 18: Oudtshoorn (O, L, D)
U rijdt door de Outeniqua Mountains naar Oudtshoorn aan de Route 62. Oudtshoorn heeft de meeste zonnedagen van Zuid-Afrika en staat bekend als de struisvogelhoofdstad, vanwege de struisvogelboerderijen. Vanmiddag bezoekt u de indrukwekkende Cango Caves tijdens een begeleide wandeling door de grotten (dagafstand ± 150 kilometer).

Camping: Kleinplaas, of gelijkwaardig (tent)
Accommodatie: Kleinplaas, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan de Cango Caves

Dag 19: Route 62 – Hermanus (O, L, D)
Na het ontbijt neemt u afscheid van Oudtshoorn en via een mooie route rijdt door de Klein Karoo en de wijnlanden naar Hermanus. Onderweg kan een stop bij Ronnie’s Sex Shop in Barrydale niet ontbreken. In deze winkel geen sex-artikelen, maar een bar om iets te eten of drinken. Het opschrift was officieel ‘Ronnies shop’, maar vrienden van eigenaar Ronnie voegden daar ‘sex’ aan toe. Tegenwoordig stoppen toeristen van over de hele wereld hier om iets te drinken en een foto te maken (dagafstand ± 365 km).

Camping & Accommodatie: Windsor Hotel, of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer).
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan Ronnie’s sex shop

Dag 20: Kaapstad (O, L)
Na een vroeg ontbijt maakt u een wandeling over de boardwalk in Hermanus en gaat u in de maanden juli-november op zoek naar walvissen. Vervolgens stopt u bij de grootste kolonie van Afrikaanse pinguïns en Stony Point Nature Reserve alvorens u naar Stellenbosch rijdt. Hier bezoekt u een wijnboerderij en kunt de wijnen proeven. Vervolgens rijdt u naar het centrum van Kaapstad waar uw tour eindigt (dagafstand ± 80 km).

Inbegrepen activiteit: Walvissen spotten vanaf de kust, bezoek aan de Afrikaanse pinguins en Stony Point Nature Reserve, Bezoek aan Stellenbosch met wijnproeverij.

Optionele activiteiten -
Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *