Duiken

Zuid-Afrika is een prachtige duikbestemming. Er zijn gebieden waar u kunt duiken naar wrakken, gebieden met walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden, maar ook prachtige koralen. Kortom voor elke duikliefhebber is er wat wils. Zuid-Afrika heeft een zeer diverse kustlijn. De temperatuursverschillen tussen de koude Atlantische oceaan en de warme Indische oceaan zorgen voor veel afwisseling.

De onderwaterwereld biedt een even fascinerende flora en fauna als de bovenwater wereld in Zuid-Afrika. Duikmogelijkheden zijn er voor beginners en gevorderden. Wilt u een combinatie van op het land en in de zee tijdens uw vakantie? Laat het ons weten en wij stellen uw reis aan de hand van uw wensen voor u samen.

Duiken in Sodwana Bay

Sodwana Bay is een van de top 10 duiklocaties in de wereld, en was een favoriet van Jacques Cousteau. De zichtbaarheid is zelden minder dan 15 meter, en de watertemperatuur ligt tussen de 19 en 24° C. Het 50 km grote rif complex beschikt over ongeveer 95 soorten hard en zacht koraal. De prachtige overhangende rotsen en steile wanden maken het een waar onderwaterparadijs. Daarnaast vindt u er meer dan 1200 soorten vis, vele haaiensoorten zoals Bull, Tijger, Hamerhaai, Voshaai, Koper, Raggies en Zwarttip haaien, maar ook dolfijnen, walvishaaien en schildpadden.

Ook kunt u er de 360 miljoen jaar oude levende fossiel treffen op ± 100 m diepte: de Coelacanth. Men dacht dat deze vis uitgestorven was maar in 2000 is er een hele kolonie aangetroffen. U heeft hiervoor wel een TEC-certificaat nodig.

Bij ons kunt u een duiksafari boeken, speciaal voor de ervaren duikers (‘opfris’ les mogelijk). Overnachtingen in een chalet en inclusief twee duiken per dag.

Wilt u graag uw PADI duikcertificaat halen? Ook dit kunnen wij voor u regelen. Wij bieden een 6-daagse duikcursus aan welke uit drie onderdelen bestaan: de theorie, de zwembadsessies en de openwatersessies. Onder begeleiding van een zeer deskundige instructeur krijgt u de kneepjes onder de knie. Na het behalen van uw certificaat kunt u overal ter wereld prachtige duiken maken.

Duiken in Umkomaas

De riffen tussen Aliwal Shoal en Protea Banks staan bekend als één van de  beste plaatsen ter wereld waar u veilig zonder kooi kunt duiken met verschillende soorten haaien, zoals Tijgerhaaien, Zambezihaaien (ook well Bull Sharks genoemd), Hamerhaaien, Zwarttip haaien en Zandtijgerhaaien (Raggies). Er zijn ook twee mooie wrakken; de ‘Produce’ en de ‘Nebo’. Deze zitten vol met leven en als u goed oplet kunt u  hier en daar ook wat aardewerk op de zandbodem vinden.

Toevoegen aan reisplan