Wijnproeven

In Zuid-Afrika worden heerlijke wijnen geproduceerd waarvan u er verschillende tegenkomt in de schappen van Nederlandse en Belgische supermarkten.Tijdens uw vakantie in de West-Kaap mag een bezoek aan een wijnboerderij eigenlijk niet ontbreken.

Wijnproeverijen bij de meeste wine estates zijn zeer laag drempelig. U hoeft niet te reserveren en een proeverij van 3 tot 5 wijnen kost ongeveer R 40 tot R 80. Bij sommige estates kunt u ook genieten van een lunch of picknick, hiervoor is reserveren wel gewenst.

Het bekendste wijngebied is rondom het dorp Stellenbosch maar de West-Kaap heeft op wijngebied nog veel meer te bieden. De wijnroutes welke u tijdens uw reis kunt bezoeken zijn:

Let op:
Omdat de Kaapse wijnlanden zo populair zijn voor wijnproeverijen, houdt de politie regelmatig alcoholcontroles. Boetes kunnen hoog zijn en er kan u zelfs een gevangenisstraf wachten wanneer u teveel gedronken heeft. Om optimaal te genieten van de verscheidenheid aan wijnen zonder zorgen, is het aan te raden om een wijntour met gids (en chauffeur) te doen.  Wij regelen dit graag voor u. Kijk ook bij onze excursies en dagtochten.

 

Toevoegen aan reisplan