Op safari

Het spotten van de Big Five (olifant, luipaard, buffel, leeuw en neushoorn) is voor veel reizigers een hoogtepunt van hun reis en Zuidelijk Afrika biedt dan ook vele mogelijkheden om op safari te gaan, zowel zelfstandig met uw eigen huurauto/camper of georganiseerd met een gids.

Safari met uw eigen auto of camper

In veel wildparken is het mogelijk om met uw eigen auto op de verharde en gravel wegen te rijden. U bent uw eigen game ranger!
De nationale parken van Zuid-Afrika hebben een uitgebreid netwerk van wegen en kampen maar dat beinvloedt gelukkig de natuur niet. Wel zijn er strenge regels waaronder de snelheidslimiet van 40/50 km per uur. De beste tijden voor het spotten van dieren zijn de vroege ochtend tot ongeveer 10 uur en de late namiddag.
Houdt u er rekening mee dat als u op eigen gelegenheid een game reserve in rijdt u bij de poort een conservationfee dient te betalen.

Safari met gids als dagtocht of als meerdaags pakket

Een dag lang op safari door een wildpark is voor velen een droom en dit is dan ook te boeken als dagtocht. Afhankelijk per dagtocht wordt u ’s ochtends opgehaald bij uw accommodatie of u ontmoet de gids bij de toegangspoort van het park. Meestal worden de safari’s uitgevoerd in 4×4 safari voertuigen met ruimte voor 9 personen.
Onderstaand treft u enkele voorbeelden van georganiseerde safari-dagtochten. Kijk onder ‘Reisonderdelen’ voor het volledige overzicht van één- en meerdaagse tochten.

U kunt safari’s met gids ook boeken als meerdaags pakket. U verblijft in een accommodatie in het park of nabij het wildpark en neemt meerdere malen deel aan game drives met een gids. Veelal zijn maaltijden en soms ook entreegelden inbegrepen. De meerdaagse safari’s zijn te boeken inclusief transfers uit bijvoorbeeld Johannesburg maar u kunt ook met eigen vervoer naar het startpunt komen.
Onderstaand treft u enkele voorbeelden van meerdaagse safari’s in verschillende parken. Kijk onder ‘Reisonderdelen’ voor het volledige overzicht van één- en meerdaagse tochten.

De genoemde safari’s zijn een kleine selectie uit ons aanbod. Onder het kopje Excursies vindt u het volledige overzicht aan een- en meerdaagse excursies.

Heeft u advies nodig over de safari die het beste bij u past? Onze travel consultants adviseren u graag!

Safari met gids tijdens uw verblijf bij een lodge

Tijdens uw verblijf bij een safari lodge in een van de privé wildreservaten zijn veelal maaltijden en zgn. game drives inbegrepen. Een game drive is een tocht per 4×4 onder leiding van een professionele ranger en de duur varieert per lodge van 1,5 tot 3,5 uur.
In veel van de privé reservaten is het zelfs verplicht om met de ranger in een safariwagen rond te rijden, een safari met eigen auto of camper is hier niet toegestaan.
De safari ervaring wordt extra bijzonder wanneer tijdens de ochtend game drive onderweg wordt gestopt voor koffie, thee en rusks en tijdens de middag game drive voor een sundowner drankje.
Let op: de toevoeging van een drankje tijdens de game drive is niet standaard bij alle lodges inbegrepen.

Toevoegen aan reisplan