Kwazulu Natal

Kwazulu Natal: ongerept en historisch

Voor liefhebbers van de wildernis is KwaZulu Natal een bijzonder geschikt gebied. Maar ook voor strandliefhebbers en watersporters zijn er vele geschikte plaatsen.
U kunt in KwaZulu Natal  genieten van de schoonheid en ongereptheid van Zuid-Afrika. U vindt hier prachtige natuurparken, uitgestrekte stranden, fascinerende steden en traditionele dorpen. Houdt u van een actieve vakantie dan kunt u gaan diepzeeduiken, snorkelen, hiken, paardrijden of golfen.

De provincie bestaat uit een aantal delen die allen een eigen karakter hebben. De Dolphin Coast strekt zich uit ten noorden van Durban tot de Tugelarivier. Met een beetje geluk kunt u hier vanaf het strand dolfijnen zien spelen in de golven. Het noord-oostelijke deel van de provincie wordt Elephant Coast genoemd. Hier vindt u naast prachtige ongerepte stranden ook mooie wildparken, waar u op safari kunt gaan. In het binnenland vindt u de Midlands Meander, een gebied met glooiende heuvels en kleine wateren. Hier wonen en werken veel kunstenaars en de Midlands Meander Arts en Crafts Route is voor jong en oud een leuke activiteit.

Klimaat
De provincie KwaZulu Natal heeft een subtropisch klimaat. Vooral in de zomermaanden (december-maart) valt hier veel regen. De kust van de regio is vrijwel het hele jaar zonnig. In de zomer met een temperaturen soms boven de 30°C.  In de wintermaanden is het aan de kust rond de 22 tot 25 graden.  In het binnenland richting de Drakensbergen kan het koud worden in de winter met zelfs sneeuwval. De temperatuur kan hier flink dalen.

Kwazulu Natal bezienswaardigheden

Game-drives Kwazulu Natal
Er zijn ook diverse wild- en natuurparken in deze provincie te vinden. Het bekendste wildreservaat van Kwazulu Natal is waarschijnlijk het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve , dat bekend geworden is door haar inspanningen om de witte neushoorn tegen uitsterven te beschermen.  Nijlpaarden en krokodillen kunt u vinden in het iSimangaliso Wetland Park, een World Heritage Site gelegen bij de kustplaats St. Lucia. In dit waterrijke park kunt u onder andere bootcruises maken, kajakken en snorkelen.

Durban
Durban is voor Zuid-Afrika een belangrijke havenstad en badplaats. Ook bevindt zich nabij Durban een grote luchthaven.
Veel hotels liggen aan het Beachfront (Marine Parade). In de omgeving van Durban liggen diverse kleinere  en aantrekkelijke badplaatsen. Vooral in de weekenden is het op de stranden erg druk.

Drakensbergen Kwazulu Natal
Voor de doorgewinterde avonturier is een tocht naar de Drakensbergen (uKhahlamba Drakensberg park) een aanrader. Maar ook voor diegenen die houden van een fascinerende natuur.  Deze duizend kilometer lange bergketen is de hoogste van Zuid-Afrika. In dit gebied kunt u genieten van schitterende uitzichten. De heldere beken en beschutte valleien zijn schatten voor natuurliefhebbers. In de taal van de Zulu’s heet de bergketen uKhahlamba. Dit betekent ‘barrière van speren’.

Slagveld Route
In de negentiende eeuw vonden er vele oorlogen plaats in het Zulu Koninkrijk. De Slagveld Route voert u langs verschillende ‘slagvelden’, monumenten en musea die een goed beeld van deze bloedige tijd geven. Een interessante tocht voor een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis.

Pietermaritzburg
Dit is de hoofdstad van de KwaZulu Natal. Het ligt midden in de groene heuvels in de Midlands van de provincie. De stad  heeft veel historische gebouwen. The Lanes is één van de oudste wijken van de stad en heeft een labyrint van steegjes. Hier doorheen struinend, krijgt u een goed beeld van de stad in vroegere tijden.

Kosi Bay Nature Reserve
Dit is een prachtig watergebied met palmen, vijgenbomen, stranden en meren gelegen aan de kust. Langs de stranden in zee bij Kosi Bay Nature Reserve kunnen snorkelaars een paradijs aantreffen. Niet voor niets draagt het reservaat ook de titel ‘parel van KwaZulu Natal’.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Toevoegen aan reisplan