Landen

Botswana

De republiek Botswana ligt in zuidelijk Afrika en grenst in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika, in het noordoosten aan Zambia, in het oosten aan Zimbabwe en in het noorden..

Lesotho

Voor wie back to basic wil is Lesotho een absolute must. Een reis naar Lesotho brengt u terug naar de oervorm. Ontdek de onaangetaste ecosystemen van Lesotho waar dier en..

Mauritius

Mauritius Op ca. 2.000 km van de oostkust van Afrika –  in de Indische Oceaan – ligt het tropische eiland Mauritius. Het landschap kenmerkt zich door de bergen, diepe kratermeren..

Mozambique

Weinig massatoerisme, authtentieke Afrikaanse sfeer, ongerepte schoonheid, relaxte bevolking en tropische stranden aan de Indische oceaan zijn maar enkele van de vele reden om Mozambique te bezoeken. Mozambique ligt in..

Namibië

Namibië Tussen Zuid-Afrika en Angola ligt het land Namibië. Het grenst tevens aan Botswana en Zambia. Het dunbevolkte land is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland, maar er wonen..

Eswatini (Swaziland)

In April 2018 heeft Koning Mswati III de historische mededeling gedaan dat de naam van het koningrijk Swaziland verandert in ‘The Kingdom of Eswatini’, wat ‘plaats van de Swati bevolking’..

Zambia

De republiek Zambia wordt omringd door een groot aantal andere Afrikaanse landen: Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Angola, Namibië en Botswana (slechts enkele tientallen meters). De naam Zambia is ontleend..

Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is..

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika werd al meerdere malen het mooiste land ter wereld genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is het land gelegen in de zuidelijkste punt van Afrika. Het land grenst..