Zuid-Afrika

Zuid-Afrika werd al meerdere malen het mooiste land ter wereld genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is het land gelegen in de zuidelijkste punt van Afrika. Het land grenst aan Namibië, Botswana, Zimbabwe, Swaziland en Mozambique. Daarnaast wordt Lesotho geheel omringd door Zuid-Afrika. De bekendste toeristische bestemmingen in het land zijn de Tafelberg in Kaapstad en het Kruger Nationale Park waar u tijdens safari’s op zoek kunt gaan naar de beruchte Big Five: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard.

Het land is opgedeeld in negen provincies waarvan Gauteng de kleinste is, maar met de meeste inwoners. Gauteng is het economische hart van het land met grote steden als Johannesburg en Pretoria.

Per provincie kunt u op onze website meer informatie vinden.

Handige informatie:

  • De muntsoort in Zuid-Afrika is de Rand. Credit cards worden algemeen geaccepteerd en u komt onderweg regelmatig ATM geldautomaten tegen. Betalen met pinpas (debit card) is ook mogelijk bij de meeste winkels en restaurants.
  • Zuid-Afrika kent 11 officiële talen, namelijk: Zoeloe, Xhosa, Afrikaans, Engels, Tswana, Noord en Zuid Sotho, Tsonga, Swazi,  Ndebele en Venda. Engels is de meest gangbare taal in winkels en restaurants maar omdat Afrikaans op Nederlands lijkt, kunt u zich tijdens uw vakantie zelfs soms verstaanbaar maken wanneer u langzaam Nederlands spreekt!
Toevoegen aan reisplan

Top 3 Steden

Beste Activiteiten