Gebieden en Routes

Cederbergen

Op zo’n twee uren rijden vanaf Kaapstad, nabij de dorpjes Citrusdal en het noordelijker gelegen Clanwilliam, ligt het ruige landschap van de Cederbergen. Een wat onbekender (dus minder toeristisch) natuurreservaat..

Chapman’s Peak Drive

Vijftien kilometer ten zuiden van Kaapstad ligt Chapman’s Peak, een berg waarvan de westelijke zijde op sommige plekken recht naar beneden valt en verdwijnt in de Atlantische Oceaan. Chapman’s Peak..

Drakensbergen

De Drakensbergen is de naam gegeven aan het oostelijke gedeelte van de Grote Escarpment. Het is de grootste en langste bergketen van Zuid-Afrika waar tal van bedreigde dier- en plantensoorten..

Elephant coast

De Elephant Coast is het deel van de provincie Kwazulu Natal wat zich uitstrekt van St. Lucia in het zuiden, Kosi Bay in het noorden, de Indische Oceaan in het..

Garden Route (tuinroute)

Deze indrukwekkende en populaire route dankt haar naam aan de prachtige haast betoverende natuur. Het heeft dan ook niets te maken met gecultiveerde tuintjes, maar alles met majestueuze bergen, ruisende..

Kaapse Schiereiland

Het Kaapse schiereiland ofwel de Cape Peninsula, is het zuid-westelijke schiereiland van Zuid-Afrika en is omgeven door de Atlantische oceaan. Miljoenen jaren geleden is het tegen het vasteland aan geschoven..

de Karoo

De Karoo Het deel van Zuid-Afrika wat omschreven wordt als ‘Karoo’ neemt een groot deel van het land in beslag. Het woord Karoo is afgeleid van het woord Karusa, wat..

Midlands Meander

In het hart van de provincie Kwazulu Natal vindt u in een prachtig landschap van glooiende heuvels waar de mensen in een rustig tempo leven: de Midlands Meander. Dit gebied..

Panorama Route

De Panorama Route in Zuid-Afrika, langs de Blyde River Canyon in de provincie Mpumalanga is ongetwijfeld een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika. Deze panoramische route loopt door..

Route 62

Officieel begint de Kaapse Route 62 in Robertson en eindigt in Oudtshoorn, maar het stuk van Kaapstad naar Robertson wordt ook vaak beschouwt als onderdeel van de route. U rijdt..

Route 62

De Route 62 loopt globaal tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De totale route van 820 kilometer voert door het binnenland langs groene wijngaarden, prachtige bergpassen, kraakheldere riviertjes, door kleine dorpjes..

Victoria Falls

Victoria Falls In de rivier de Zambezi – op de grens van Zimbabwe en Zambia – bevinden zich de imposante Victoria Watervallen in het Victoria Falls National Park met een..