Kaapse Schiereiland

Het Kaapse schiereiland ofwel de Cape Peninsula, is het zuid-westelijke schiereiland van Zuid-Afrika en is omgeven door de Atlantische oceaan. Miljoenen jaren geleden is het tegen het vasteland aan geschoven en met een lengte van 52 kilometer is het een stukje aarde wat de moeite van het ontdekken waard is! Op dit schiereiland is de bekendste stad van Zuid-Afrika gelegen: Kaapstad.

Het zuidelijkste puntje van het Schiereiland, de Kaapse punt (Cape Point) en Kaap de Goede Hoop, zijn gelegen in een prachtig natuurreservaat. U kunt hier wandelen en genieten van het bijzondere, nergens anders ter wereld voorkomende fynbos en de mooie kustlijn.

Er is ook wildlife in de vorm van verschillende bokken, zebra’s, bobbejanen, struisvogels en tal van andere vogels. En daar waar het land en de oceaan elkaar ontmoeten bij het zuidelijkste puntje, is een mooi wandelpad naar de vuurtoren. Degene die het rustiger aan willen doen kunnen met het treintje omhoog gaan. Wind en water blijven bijzonder voor de mens en dit is zo’n plek met grote aantrekkingskracht.

Dolfijnen, zeerobben en walvissen komen voor langs de gehele kust van de Peninsula. Voor de walvissen moet u dan wel tussen juli en december de West-Kaap bezoeken. Aan de oostzijde van de Peninsula, aan de False Bay in Boulders Beach, kunt u een pinguïnkolonie bezoeken.

In het noorden van de Peninsula ligt de Tafelberg in het uitgestrekte natuurreservaat van Table Mountain, hier kunt u met een kabelbaan naar toe of voor de geoefende wandelaar / hiker naar toe klimmen. Laat u goed voorlichten over de wandeling en de mogelijke gevaren, zodat u goed voorbereid vertrekt. Vanaf de Tafelberg heeft u een fantastisch uitzicht over Kaapstad met haar haven en het voetbal stadion. Signal Hill is een bijzondere plek om een picknick te houden aan het einde van de dag, wanneer de zon ondergaat en Kaapstad een betoverende uitstraling krijgt.

Het Kaapse Schiereiland heeft tal van prachtige stranden. Kilometers lange stranden, waar de natuur haar gang gaat of stranden en baaien waar het heerlijk is om te zonnen, surfen en zwemmen. Al moet u rekening houden met de koude Golfstroom om de punt van Zuid-Afrika die natuurlijk altijd heel verkoelend is!

Net naast de Cape Peninsula ligt Robben Eiland het eiland waar Nelson Mandela jaren gevangen zat en vanuit Kaapstad kunt u met de veerboot naar het eiland, waar rondleidingen georganiseerd worden.

 

Een dagtocht zou kunnen zijn: vanaf Kaapstad naar het zuiden via Simon’s Town en de Boulders Beach naar Kaap de Goede Hoop. Omhoog via Kommetjie, Noordhoek en de prachtige autoroute, “één van de spectaculairste kustroutes ter wereld”, Chapmans Peak! En verder langs de prachtige stranden van Llandudno, Camps Bay en Clifton.

Watersporters zijn in hun element in Muizenberg, Fishhoek en Simon’s Town aan de oostzijde van de Peninsula waar de wateren uitnodigen tot surfen, kitesurfen en windsurfen.

Strandwandelingen maken kunt u heerlijk aan de westkust bij Noordhoek en Kommetjie en ook paardrijden is daar enorm populair.

Toevoegen aan reisplan