Bourke’s Luck Potholes

Bourke’s Luck Potholes zijn rotsformaties die eeuwen geleden door erosie zijn gevormd. Ze zijn gelegen op 35 km ten noorden van Graskop en u moet een wandelingetje over paden en bruggetjes van zo’n 700 meter maken (vijf minuten) om deze natuurlijke ‘wensput’ te kunnen aanschouwen. De bizarre cilinder vormige gaten zijn ontstaan door miljoenen jaren van waterstroom, in snelle ronddraaiende bewegingen, voortkomend uit de samenvloeiing van de rivieren de Treur en de Blyde. Het kolkende water heeft samen met zand en kiezels de rotsen geslepen en zo voor een prachtig natuurlijk kunstwerk gezorgd. Het ravijn waarin deze gaten liggen is wel 30 meter diep, maar de gaten op zichzelf zijn zo’n 6 meter diep. Het gebied is genoemd naar Tom Bourke, die ironisch genoeg nooit enig geluk had in de tijd dat hij hier op zoek was naar goud, maar wel voorspelde dat in dit gebied grote hoeveelheden goud gevonden zouden worden.

Vanuit het hoofdgebouw vertrekken twee hiking routes: de Bourke’s Luck Potholes Interpretive Trail en de Bushman Nature trail.

De potholes liggen aan de zogenaamde Panorama Route waar u nog meer natuurschoon kunt bezichtigen. U betaalt entree om de potholes te kunnen bezichtigen.

Toevoegen aan reisplan