Chapman’s Peak Drive

Vijftien kilometer ten zuiden van Kaapstad ligt Chapman’s Peak, een berg waarvan de westelijke zijde op sommige plekken recht naar beneden valt en verdwijnt in de Atlantische Oceaan. Chapman’s Peak dankt haar naam aan John Chapman die vanuit het schip de Concent hier in 1607 met een roeiboot erop uit gestuurd werd om te kijken of er proviand te vinden was voor de bemanning.

Het is hier waar tussen 1915 en 1922 gewerkt werd aan een prachtig stukje wegenbouwkunst en zo ontstond de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak drive.

Rijdend langs de westkant van de Cape Peninsula slingert de weg zich van het pittoreske vissersplaatsje Hout Bay naar het lager gelegen Noordhoek. Een route die behoort tot de meest spectaculaire kustwegen ter wereld.De Chapman’s Peak drive wordt opgenomen in de twee belangrijkste races die in Kaapstad gehouden worden. Deelnemers van De Cape Argus fietsrace (maart) en de Two Oceans marathon (Pasen) gaan elk jaar de uitdaging met de berg en haar omcirkelende wind aan, want waaien kan het hier!

De route is negen kilometer lang en u komt op uw weg 114 bochten tegen. Slechts weggelegd voor de fitte fietsfanaat en hardloper, een paradijs voor hikers en voor de automobilist die voorkeur geeft aan het stevige bochtenwerk. Onderweg natuurlijk genietend van het majestueuze uitzicht op Kaapstad, de bergen en de diepte met haar rotsen en golven. Onderweg zijn er tal van plekken om te stoppen, want dit wilt u vast ook even vastleggen op de gevoelige plaat.
Gaat u hier picknicken let dan op voor de altijd op zoek naar eten zijnde bavianen. En tijdens het walvissenseizoen zou het zomaar kunnen zijn dat u een walvis voor de kust ziet zwemmen.

Van Chapman’s Peak kunt u eenvoudig het Silvermine natuurreservaat en het Table Mountain National Park bezoeken en u verbazen over de prachtige protea’s en tal van ander fynbos en natuurlijk de bijzondere inheemse bomen die hier groeien

De Chapman’s Peak drive is in het verleden regelmatig gesloten geweest door vallend rotsgesteente waarna er soms maanden aan de weg gewerkt moest worden. De route is een tollroad en u moet dus betalen om deze route te kunnen rijden, maar dit is zeker de moeite waard. Voor de veiligheid is ervoor gekozen dat bussen alleen de route mogen rijden vanaf Hout Bay naar Noordhoek.

Toevoegen aan reisplan