Route 62

Officieel begint de Kaapse Route 62 in Robertson en eindigt in Oudtshoorn, maar het stuk van Kaapstad naar Robertson wordt ook vaak beschouwt als onderdeel van de route. U rijdt door het binnenland van de West Kaap provincie langs groene wijngaarden, prachtige bergpassen, kraakheldere riviertjes, door kleine dorpjes en de karoo (half-woestijn).

Het eerste stukje van Kaapstad naar Worcester rijdt u over de N1 snelweg, vervolgens van Worcester tot ongeveer Montagu volgt u de R60 en daarna tot bij Oudtshoorn de R62, waar de naam van de route vandaan komt. Deze route is uitermate geschikt om zelf te rijden vanwege de goede staat van het wegennet, veiligheid, veel verschillende accommodatie mogelijkheden langs de route en de diversiteit aan bezienswaardigheden.

Rijdend vanuit Kaapstad treft u eerst de vele wijngaarden en fruitplantages rond Tulbagh, Ceres, Worcester, Robertson, Montagu en Bonnievale aan. Er zijn in deze dorpjes tussen de bergen volop mogelijkheden voor wijnproeverijen en rondleidingen bij de verschillende boerderijen. In het aan de Breede Rivier gelegen Bonnievale, ook wel de vallei van kaas en wijn genoemd, kunt u naast wijn ook verschillende kazen proeven. Ook zijn er langs de Breede Rivier watersporten te beoefenen zoals kajakken en vissen. In Worcester zijn diverse mogelijkheden voor uitstapjes zoals een bezoek aan de grootste brandy destilleerkelder ter wereld, het openluchtmuseum Kleinplasie of de Karoo desert Botanische tuinen.

In Montagu zijn natuurlijke warm waterbronnen om heerlijk te relaxen of wandel door het dorpje met haar bijzondere architectuur.

Barrydale ligt in het overgangsgebied tussen vruchtbare valleien en de droge Kleine Karoo. Een opmerkelijke stop in Barrydale is een klein winkeltje langs de weg met het opschrift ‘Ronny’s sex shop’, een grappige marketingstrategie om mensen naar de kleine supermarkt te lokken.

Ladismith, aan de voet van de Swartberg mountains, is geschikt voor een dorpswandeling vanwege de verschillende bouwstijlen waaronde Neo-Gotisch, Kaap-Hollands, Victoriaanse en Karoo-stijl.

Verder rijdend door de bergen komt u aan bij de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn, de beste plek voor een bezoek aan een struisvogelboerderij, maar er zijn ook krokodillenfokkerijen. Ook vindt u er de Cango Caves, deze grotten hebben schitterende kamers en zijn zeker een bezoekje waard. Oudtshoorn biedt een goede uitvalsbasis voor hiking, paardrijden, mountainbiken of een autorit door de prachtige Swartbergpas richting Prince Albert.

Bij het plaatsje De Rust begint de Meiringspoort, een verharde weg door prachtige rotsformaties langs een riviertje.

In Uniondale, volgens velen het officiele einde van route 62, zijn veel rotstekeningen van de Khoisan te vinden die tussen 1500 en 6000 jaar oud zijn.

Route 62 is goed te combineren met de Garden Route voor een heerlijke vakantie in de West Kaap.

Toevoegen aan reisplan