Elephant coast

De Elephant Coast is het deel van de provincie Kwazulu Natal wat zich uitstrekt van St. Lucia in het zuiden, Kosi Bay in het noorden, de Indische Oceaan in het oosten en de Lebombo Mountains in het westen. Het is een subtropisch gebied en dit betekent dat in de Zuid-Afrikaanse zomermaanden de kans op regen het grootst is. In de wintermaanden is het droog en zonnig met een gemiddelde temperatuur van rond de 22 graden.

Dit deel van de provincie heeft een aantal wildparken waarvan het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve de oudste is. In dit park van 96,000 hectare leeft de gehele Big Five. Het park is zeer geschikt voor het maken van safari’s. Dit kan met eigen auto maar veel boeiender is het om dit in een open 4 x 4 safari voertuig te doen met een ervaren ranger.

Andere bekende parken zijn: Mkuze Game Reserve, Tembe Elephant Park en het iSimangaliso Wetlands Park. iSimangaliso staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is met name bekend om de grote populaties krokodillen en nijlpaarden die hier wonen.

U kunt hier diverse excursies maken. Kijk op onze website onder reisonderdelen Kwazulu Natal.

Toevoegen aan reisplan